Ameri pitali Medvedeva za uhapšenu košarkašicu u Rusiji, on im dao jak odgovor uz pominjanje Novaka

Najbolji teniser sveta još jednom je stao u odbranu Đokovića

Printskrin: Youtube/Tennistic Productions

Danil Medvedev je uspešno započeo odbranu titule na US openu, pošto je u prvom kolu ubedljivo slavio protiv Stefana Kozlova iz Amerike, kojeg je pobedio sa 6:2, 6:4, 6:0.

Posle meča je Medvedev imao i konferenciju za medije na kojoj su mnoga pitanja bila izvan tenisa, a odnosila su se i na situaciju u Ukrajini, ali i na uhapšenu američku košarkašicu Britni Griner, koja je u zatvoru zbog posedovanja zabranjenih supstanci, sporne patrone za elektronske cigarete i ulje kanabisa koje je zabranjeno u Rusiji.

Novinar je pitao Medvedeva kako on gleda na situaciju oko Grinerove, a njegov odgovor je bio svojevrstan ritern Amerikancima, jer se Medvedev dotakao i Novaka Đokovića i zakona zbog kojih mu je zabranjeno da dođe u Ameriku, iako ovde ne želi da živi, već da igra tenis.

- Čuo sam za to, ne znam tačne detalje, situacija nije laka jer je neko u zatvoru. Mislim da situacija može da se uporedi sa drugim situacijama, kao sa Novakom koji ne može da dođe u Ameriku zbog različitih razloga. Da li to ima smisla, jer Amerikanci mogu da se vrate bez vakcine, a Novak ne može. A on ne želi da živi u Americi, samo želi da igra tenis i da se vrati kući u Srbiju. Ne znam stvarno situaciju, ali ako je stvarno imala, nisam siguran, mislim da je u pitanju marihuana, onda je zakon - zakon. Ako nije istina i nije imala to već joj je podmetnuto, to nije dobro. Ali ja ne znam šta se desilo i ne mogu ništa drugo da kažem - poručio je Medvedev.

Video: Novak stigao u Arenu: Svi su u delirijumu

(Telegraf.rs)