Šteta: Đere bez titule u Americi, Francuz sprečio sunovrat i odvojio Lasla od betonske slave

Činilo se u prvih 25 minuta da bi mogao Laci do trofeja

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da uzme svoju treću ATP titulu u karijeri nakon što je poražen u finalu Vinston Sejlema od iskusnog francuskog predstavnika Adrijana Manarina sa 7:6(1), 6:4.

Nakon dva trofeja na šljaci, Laci je imao priliku da kruniše svoju dobru igru na betonu i prvi put osvoji turnir i na toj podlozi, ali je nešto sredinom prvog seta krenulo u krivom pravcu.

Meč je trajao sat i 46 minuta i čini se da je Manarino stekao teško samopouzdanje nakon osvajanje taj-brejka, te da je u nastavku samo vršio pritisak kako bi rešio duel u svoju korist.

A, nije izgledalo da će takav scenario biti. Đere je prvi stigao do brejka u trećem gemu, te imao priliku dva gema kasnije da ode na dupli i 4:1. Ipak, to se nije dogodilo, Francuz se odbranio, a onda krenuo u niz koji ga je sa 4:2 doveo na 4:5.

Tada to još nije kolebalo Lasla koji je mirno stigao do taj-brejka, ali se njegova igra raspala dozvolivši protivniku sa 1:1 čak šest poena i zaključen prvi set.

Naravno da je bilo razočarenja, ali Đere u prva svoja dva servis gema drugog seta nije izgubio ni poen. Činilo se da je zadržao stabilnost u igri, da je zaboravio šta se desilo u prvoj deonici. Ipak, krah je usledio u sedmom gemu i taj brejk koji ga je potpuno odveo sa koloseka.

I pored toga što nije uspeo da dođe do titule, Đere će na US Open otputovati sa 64. pozicije sveta, što je skok od čak 25 mesta u odnosu na prošlu nedelju.

Video: Đere posle neverovatnog meča i ispadanja od Đokovića

(Telegraf.rs)