Stop za Alkaraza i u Sinsinatiju: Teniskom princu došao glave Britanac posle tri sata igre

Prvo je prelako ispao na startu Montreala od Tomija Pola, a sada je Nori uspeo da prelomi u svoju korist, iako je Alkaraz imao 3:1 u trećem setu

Foto: Tanjug - AP

Četvrti teniser sveta Karlos Alkaraz nije uspeo da prođe četvrtfinale Mastersa u Sinsinatiju pošto je posle više od tri sata igre poražen od Kamerona Norija 7:6, 6:7, 6:4.

Navikao je mladi Španac teniski svet sa napretkom, a sada je na severnoameričkoj turneji pokazao određene slabosti koji će mu biti za nauk pred US Open.

Prvo je prelako ispao na startu Montreala od Tomija Pola, a sada je Nori uspeo da prelomi u svoju korist, iako je Alkaraz imao 3:1 u trećem setu.

Nema razloga za paniku što se tiče Karlitosa, još je veoma mlad, a i pored nešto slabijihi rezultata zaradio je nove bodove i na US Openu bi mogao možda i da uđe u Top 3 ukoliko ostvari zapaženiji učinak.

Sa druge strane, Nori polako krči svoj put, ovim trijumfom je prvi put u karijeri stigao do devete pozicije na svetu, a ukoliko bude bolji od Borne Ćorića, mogao bi i da dođe do osmog mesta.

To je ono što mu je za sada dohvatljivo, a na US Openu bi velikim probojom ka poznoj fazi turnira mogao da sanja i da pretekne možda Cicipasa i Ruda, ko zna.

Video: Novak vežba punom parom u svom trening centru: Uz ovo mu je jači bekhend

(Telegraf.rs)