Karacev i Basilašvili posle optužbi za nameštanje igrali jedan protiv drugog

Karacev je bio više nego ubedljiv

Foto: Profimedia/Adrian DENNIS/ AFP

Ruski tensier Aslan Karacev porazio je u 1. kolu ATP turnira u Hamburgu Gruzina Nikoloza Basilašvilija 6:4 i 6:0 za sat vremena igre. Ovaj meč je zagolicao pažnju javnosti zbog činjenice da je jednan nemački medij nedavno pisao o umešanosti obojice tenisera u nameštanje duela u prošlosti.

Igrom sudbine, žreb je Basilašvilija i Karaceva spojio već u 1. rundi i to baš na turniru u zemlji odakle je i stigao pomenuti tekst o njiovim sumnjivim rabotama.

Kako bilo, ništa osim medijskih napisa nije opteretilo Rusa i Gruzina, koji su u danima posle tog izveštaja uputili demanti na te ozbiljno optužujuće tvrdnje.

ZDF, nemački medij koji je objavio priču, je izneo tvrdnju da zna za najmanje pet odloženih mečeva, na kojima su bile neuobičajeno velike opklade. U pitanju su dubl mečevi u kojima je igrao Karacev u Finskoj 2019. i Kazahstanu 2020. godine, na čelendžerima i pre nego što je napravio proboj na ATP listi. Navodno je Karacev umešan i u malverzacije tokom ATP turnira u Štutgartu, takođe u dublu.

Što se tiče Basilašvilija, njemu se "na teret" stavlja meč prvog kola Vimbldona 2021. protiv Moldavca Radua Albota, gde su ulozi bili upadljivo visoki.

Elem, danas su Gruzin i Rus odigrali meč koji je trajao samo sat vremena, Karacev je bio više nego ubedljiv posebno u drugom setu koji je rešio bez izgubljenog gema.

Video: Novaku od ruku ide i veslo koliko i reket: Đoković umešno vozi kajak po Jadranu

(Telegraf.rs)