Dominik Tim se polako vraća na tenisku mapu: Austrijanac posle drame prošao u osminu finala Gštada

Izbacio je sedmog nosioca Uga Gastona

Foto: Tanjug/AP

Polako, ali sigurno Dominik Tim pokušava da se vrati na tenisku mapu. Isprva mu to nije išlo od ruke, pošto je na nekoliko turnira doživljavao teške poraze u prvom kolu, uključujući i onaj u Beogradu u aprilu, ali se stvari menjaju nabolje kada je reč o austrijskom teniseru.

On je danas uspeo da se domogne plasmana u osminu finala turnira u švajcarskom Gštadu, pošto je na startu savladao Uga Gastona iz Francuske u dramatična tri seta od kojih je poslednji završen u tajbrejku, koji je pritom igran na razliku.

Prvi set lagano je pripao Gastonu sa 6:1, pa je sve slutilo na novu ranu eliminaciju Austrijanca, ali se ovaj trgao i drugi set dobio identičnim rezultatom. Usledio je već pomenuti treći set u kojem brejkova nije bilo, pa se pristupilo odigravanju odlučujućeg gema.

Tamo je Gaston imao prednost mini-brejka sredinom gema, ali je na kraju ipak Dominik Tim stigao do prve meč lopte. Nije je iskoristio, klackalica se prenela na drugu stranu gde je Francuz imao šansu da završi meč, ali kada to nije učinio, Austrijanac je vezao tri poena i slavio trijumf.

U narednom kolu, Dominika Tima čeka dobro poznati rival, Federiko Delbonis iz Argentine. Inače, Austrijanac je trenutno 274. teniser na ATP listi, dok je Argentinac na 125. poziciji.

Video: Daću sve od sebe u Beogradu, volim grad, ljude i ajvar: Tim pred početak Serbia Opena

(Telegraf.rs)