Špansko čudo preti Novaku, Rafi i Rodžeru: Želim da budem najbolji i svetski broj 1

Alkaraz je motivisan da bude najbolji teniser sveta

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odigrao je samo tri meča ove sezone na ATP turniru u Dohi, Rafael Nadal je odlično startovao, ali se povredio i trenutno ne igra, baš kao i Rodžer Federer, a ovu situaciju žele da iskoriste mladi teniseri.

Jedan od njih je prava teniska senzacija i trenutno možda i najpopularniji mladi igrač planete Karlos Alkaraz. Ovaj mladi osamnaestogodišnji Španac krči svoj put ka Top 10 na ATP listi, a od 19 sati protiv Kaspera Ruda finale Majamija.

Naravno, njegova motivacija je velika, pa tako želi da bude prvi na svetu i ozbiljno zapreti velikanima koji su na vrhu petnaestak godina. Alkaraza mnogi porede sa Nadalom, od kog je puno naučio.

-Taj meč sa Rafom Nadalom bio je sjajan. Igrao sam odlično protiv njega. Ipak, naučio sam kako se igra u polufinalu jednog mastersa. To mi je bio prvi put, tako da sam sada u drugom znao kako da budem bolji nego tada. Bilo je drugačije, ali što se tiče nerava, teških momenata, definitivno sam bio bolji ovde u Majamiju - kaže Alkaras.

On je potvrdio da će u junu igrati i na turniru na travi u Londonu, na terenima Kvins kluba. Ali i da ima jasnu fiksaciju da što pre postane svetski teniser broj jedan.

- Moj san je da postanem broj jedan i to mi je velika motivacija. Da bih ostvario snove, radim naporno svakodnevno.

Poručio je i da zna kako se dolazi do najvećih uspeha.

- Ostani pozitivan sve vreme, čak i kad stvari ne idu na tvoju stranu. Moraš uvek da budeš pozitivan i uveren da stvari mogu da se promene - zaključio je teniser iz Mursije.

(Telegraf.rs)