"Rafa favorit, ali nikad ne otpisujte Novaka na Garosu": Mari tipuje na Španca za krunu u Parizu

Britanac smatra da je Nadal u odličnoj formi i kandidat za novu titulu

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Rafael Nadal od početka sezone ima skor od 16 pobeda, bez poraza, što mu je do sada najbolji učinak u karijeri, kada je reč o početku sezone. 

Trenutno forma, kao i tradicionalno odlična igra Bika sa Majorke na šljaci glavni su činioci zbog kojih nekadašnji svetski broj 1, Endi Mari, smatra da je glavni favorit za osvajanje Rolan Garosa.

- Kako stvari trenutno stoje, moj izbor je Rafa za osvajanje titule u Parizu. Novak je igrao jako malo takmičarskog tenisa, dok je Rafa ekstremno dobro ušao u sezonu. Čak je i sam rekao da je u poziciji, kooju ni sam nije očekivai nekoliko meseci ranije - počeo je Mari i nastavio:

- Trenutno je verovatno veoma opšuten i oseća manje pritiska nego na prethodnih nekoliko Rolan Garosa. Ipak, ne bih eliminisao Novaka, ali mu neće biti lako jer je propustio baš mnogo tenisa - istakao je Mari.

Da podsetimo, Đoković je propustio masters u Indijan Velsu, a neće igrati ni turnir u Majamiju. Očekuje se da srpski teniser nastupi u Monte Karlu od 9 do 17 aprila, kao i na Belgrade Openu. Kada je reč o turnirima koji prethode Rolan garosu, igra se turnir u Barseloni, kao i u Madridu i Rimu.

(Telegraf.rs)