Vučić se dotakao susreta sa Novakom: "Đoković je simbol pobedničke Srbije, obraduje me svakim trijumfom"

Predsednik je istakao da je Srbija preduzela i više mera nego što je bilo potrebno u slučaju najboljeg na svetu

Foto: Nikola Tomić

Najbolji srpski teniser Novak Đoković trenutno se nalazi u Srbiji gde se priprema za nastavak sezone i prvi turnir u kalendarskoj godini koji će odigrati u Dubaiju. Početak ovog nadmetanja planiran je za 20. februar i biće to prvi put da vidimo našeg tenisera od situacije koja ga je zadesila u Australiji.

O tome je u emisiji "Ćirilica" na televiziji "Happy" govorio i predsednik Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, koji se dotakao i susreta sa Novakom koji je imao pre samo nekoliko dana u Predsedništvu.

- Došao je kod predsednika države, to rade svi sportisti. Mi imamo korektan odnos i ja sam se trudio da mu pomognem jer je to moj posao. Država je preuzela i više mera nego što je morala, jer je Novak simbol pobedničke Srbije. Novak je rekao hvala i to je normalno - rekao je Vučić.

Predsednik je otkrio i da će videti šta može da uradi na jačanju tenisa u našoj zemlji.

- Mi sada razmišljamo kako da podižemo tenisku Srbiju, to je naš interes. I sada će odmah biti negativni komentari. Ja nikada neću rekli da me je Novak podržao na izborima. Mene Novak obraduje svakom svojom pobedom, ali ja ne mogu da se kitim njegovim radom. Mi moramo da budemo uz njega i kada ga ceo svet napada. Ti ljudi pokazuju da oni nisu u stanju da podnesu drugačije mišljenje - naveo je Vučić.

Video: Vučić se sastao sa Novakom Đokovićem: Znamo da ćete preteći Nadala i Federera! Imam jednu molbu!

(Telegraf.rs)