"Vrati se u Rusiju": Evo kako su Australijanci provocirali Medvedeva u finalu sa Nadalom

Jedan navijač prekinuo servis Nadala provokacijom za Rusa

Foto: twitter/@rohancct

Sumiraju se utisci sa minulog prvog Grend Slema sezone, Nadal je odneo svu slavu, Medvedev simpatije, a najveću pažnju Novak Đoković i njegova borba "sa vetrenjačama" oličene u australijskoj državi.

Zbog tretmana kakav je imao Novak Australijanci su na lošem glasu, međutim nije samo naš as bio meta raznoraznih napada od administracije, medija i tamošnjih ljubitelja tenisa.

U njegovom odsustvu, Mevedev se ukazao kao "laka meta".

Ruski teniser je u svojim izjavama posle mečeva u pozitivnom kontekstu pominjao Đokovića, valjda otud i dodatna netrpeljivost prema njemu koja je kulminirala u finalu sa Nadalom. Naime, tokom jednog servisa Španca "Rod Lejver" Arenom se prolomilo "vrati se u Rusiju", što je nateralo sudiju da primiri publiku, na kratko odloži servis Rafe, sve dok se buka nije utišala.

Istina, bio je to tek pojedinačni ispad, nikako celovita slika o Australijancima kao mrziteljima ruskog tenisera, čak su se na videu mogle čuti i pogrdne reči za pomenutog provokatora. Kako bilo, ova situacija kao da je pomalo izbacila iz ravnoteže Medvedeva, koji je lako izgubio taj poen i gem.

Video: Medvedev o Đokoviću: Nigde nisam video zašto mu je poništena viza, a mene to zanima! Koji je razlog?

(Telegraf.rs)