Vlada Australije bez trunke srama: "Ako Novak pobedi na sudu, svejedno možemo opet da ga privedemo"

Skandalozne tvrdnje pred noćašnje ročište

Foto: Profimedia

Australijska Vlada objavila je odgovor na 13 strana na žalbu koju je Novak Đoković uložio Federalnom i porodičnom sudu u Melburnu pred večerašnje suđenje najboljem teniseru sveta.

On ne želi da ga ovi deportuju iz zemlje zbog "neispunjavanja pravila", koja su sami propisali i nekoliko puta menjali bez da su na pravi način informisali javnost.

Da komedija bude još veća, Australijanci su sada objavili odgovor na 13 strana u kojem se izdvajaju dve važne stavke. Prva je da niko ne daje sigurnost osobi da će joj medicinsko izuzeće biti prihvaćeno.

- Ne postoji jasno pravilo niti sigurnost da stranac može da uđe u Australiju. Postoje kriterijumi po kojima mi to odobravamo i imamo svoje razloge da odbijemo vizu. Niko nije dao sigurnost osobi da će joj medicinsko izuzeće biti prihvaćeno - piše u obrazloženju.

Ali stavka koja je još više skandalozna je ona da Novak može opet biti priveden čak i ukoliko pobedi na sudu. Time Vlada Australije kao da poručuje da je iznad sopstvenih sudskih organa?!

- Ako sud donese odluku da se optuženi pusti iz karantina na slobodu, mi i dalje možemo da ga stavimo u pritvor, bez obzira na odluku suda. Odluka suda da bude pušten na slobodu, ne garantuje da ga vlasti Komonvelta neće opet privesti - nastavlja se obrazloženje.

Sada je postalo jasno da je sve ovo daleko više od sporta i da se Vlada Australije ponaša krajnje diskutabilno. I sve to pred večerašnje suđenje koje treba da odluči o Novakovoj situaciji.

Video: Sve su rane moje Hristove: Keba posvetio pesmu Novaku, uporedio ga sa Isusom

(Telegraf.rs)