Žestoka prozivka Đokovićevog prijatelja: Da li primećujete da samo oni ćute?

Pospišil udario na ATP

Foto: Tanjug/AP

Kanadski tensier Vasek Pospišil, koji sa Novakom Đokovićem praktično vodi PTPA organizaciju, prvi put se lično oglasio povodom situacije u kojoj se srpski teniser nalazi.

Pospišil, doduše, jeste čestitao Božić i poručio da je uz Novaka, dok je u međuvremenu putem Tvitera sada javno prozvao ATP organizaciju protiv koje se PTPA bori za bolje uslove kod igrača.

- Bez obzira na to kako gledate Novakovu situaciju u Australiji, kao i drugih igrača, da li primećujete kako ATP ćuti? Čak ni najobičnije saopštenje posle četiri dana. Već su pokazali kako ne brinu za tenisere, a sada pokazuju da im nedostaju i liderske veštine kada se nose sa pravim problemima - napisao je Pospišil.

Podsetimo, i PTPA organizacija je nedavno izdala saopštenje povodom toga što je Đoković zarobljen u hotelu i čeka suđenje, odnosno hoće li biti deportovan ili ne.

- PTPA je u stalnom kontaktu sa gospodinom Đokovićem, njegovom porodicom, pravnim zastupnicima, zvaničnicima vlasti i čelnim ljudima Australijan opena. Gospodin Đoković nam je potvrdio da je dobro. Takođe, tražio je od nas da mu dozvolimo da o činjenicama njegovog pritvaranja govori sam, kada dođe vreme.

- Uz svo poštovanje ličnih stavova oko vakcine, vakcinisanim i nevakcinisanim igračima (sa medicinskim izuzećem) treba da bude dozvoljena sloboda da se takmiče. Nastavićemo da podržavamo i zastupamo naše članove i igrače na način koji je prihvatljiv svima - stajalo je u saopštenju.

(Telegraf.rs)