Brnabić otkrila nove informacije iz Melburna: "Novak ima bezglutensku hranu, sprave za vežbanje i laptop"

Premijerka Srbije kaže da je naša zemlja u konstantnom razgovoru sa tamošnjim Ministarstvom spoljnih poslova

Foto: Tanjug/AP

Premijerka Srbije, Ana Brnabić otkrila je najnovije, ekskluzivne informacije vezane za najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića i njegov boravak u hotelu za migrante u Melburnu na Jutarnjem programu "Pinka".

Ona je potvrdila da se čula sa Ministarkom spoljnih poslova Australije, Mariz Pejn i da je imala jako konstruktivan razgovor koji će pomoći Novaku i olakšati mu život.

- Čula sam se sda ministarskom spoljnih poslova Australije Mariz Pejn. Razgovarali smo dosta konstruktivno. Stalno smo u kontaktu, ja sa Vladom Australije, predsednik sa Novakom. Pokušavamo da olakšamo sve Novaku. Nažalost, on do finalne odluke ostaje u hotelu, ali smo uspeli u jednoj stvari. Dostavljaće mu se hrana bez glutena, dobiće sprave za vežbanje, dobio je laptop, kao i sim karticu da bude u kontaktu sa svojima - rekla je Ana Brnabić.

Ona je istakla da Mariz Pejn razume Novakovu situaciju u potpunosti i da će se angažovati oko rešenja problema.

- Razgovor je bio konstruktivan. Žena sve razume. Vlada je spremna da uradi sve kako bi Novaka pustili u Australiju. Ona je ponovila da će lično preneti Ministarstvu unutrašnjih poslova. Odluka će biti u ponedeljak - rekla je Brnabić. 

Odluku će doneti sud u ponedeljak u Australiji. Advokati Novaka Đokovića već su predstavili brojne dokaze u njegovu korist.

- Stvar je izuzetno emotivna. Ministarka spoljnih poslova Australije je rekla da je u kontaktu sa našim predstavnicima iz dijaspore. Razume ona sve, ali takva je situacija u Australiji. Oni su i dalje zatvoreni. Sada je sve na sudu, da li mogu da ga puste u Australiju ili ne mogu. Sud sada pregleda tu medicinsku dokumentaciju - istakla je Brnabić.

Video: Građani ispred Skupštine: Ne damo Noleta

(Telegraf.rs)