Federacija Australije besramno pokušava da spere odgovornost: "Odbacujemo tvrdnje da su igrači prevareni"

Pojavilo se njihovo objašnjenje dokumenta koji je ranije isplivao u javnost

Foto: Tanjug/AP

Mnogo prašine se podiglo povodom dolaska Novaka Đokovića u Melburn i njegovog "zatvaranja" u hotel sa migrantima po odbijanju vize. Prema rečima granične policije, on nije ispunjavao uslove za ulazak u zemlju, a kasnije se potvrdilo da ga je "prevario" dokument koji je izdala Teniska federacija Australije.

U njemu je pisalo da za medicinsko izuzeće može da se priloži potvrda o preležanom kovid u poslednjih šest meseci, što nije bilo tačno, jer su federalne vlasti promenile pravila u novembru mesecu i ukinule tu mogućnost.

Oni su sada pokušali, da uprkos svojoj očiglednoj greški, speru odgovornost sa sebe. Prenosimo vam njihovo saopštenje prevedeno sa engleskog jezika, koje se pojavilo u Herald Sanu.

- Uvek smo bili konzistentni u našim saopštenjima koje smo dostavljali igračima da je vakcinacija najbolja stvar koju mogu da urade, ne samo za sebe i druge, nego da bi došli u Australiju. Odbacujemo tvrdnje da je grupa igrača bila prevarena.

Informisanje igrača o tome da mogu u zemlju da uđu sa medicinskim izuzećem je uzeta sa Smart Travel vebsajta na koji nas je uputio Greg Hant.

Svrha ovog dokumenta bila je da objasni mogućnost nastupa na Australijan openu pod viktorijanskim zakonima, koji su tražili da izuzetak bude u skladu sa ATAGI pravilnikom.

Suma sumarum ovog ATAGI pravilnika, naročito informacija o preležanoj infekciji, bila je nova iz proširenog pravilnika koji je izdao ATAGI - stoji u saopštenju.

Video: Đorđe Đoković ispričao kako je uhapšen Novak: Policija mu je u oduzela sve što je imao

(Telegraf.rs)