Nerealne scene ispred hotela gde je zatočen Novak: Jezivi grafiti, migranti vire s prozora, Srpkinja u brusu

Pojavile su se i fotografije ispred Park hotela u kojem je Novak u karantinu do odluke suda na žalbu za deportaciju

Novak Đoković je zatočen u Park hotelu u Melburnu, gde čeka odluku suda nakon žalbe koju je uputuo zbog deportacije iz zemlje, koju su donele vlasti Australije, zbog navodno nedovoljne dokumentacije za vizu posle medicinskog izuzeća koje je dobio.

Najboljem teniseru sveta podršku pružaju srpski navijači, koji su se okupili ispred hotela u kojem je smešten.

Mnogi od njih puštaju muziku ispred hotela, nose zastave Srbije i Beograda, a ispred su i borci za ljudska prava, koji tu danima već protestuju zbog držanja zatočenih migranata u istom hotelu.

Naime, Novak je u istom karantinskom hotelu za imigrante, među kojima je najmanje njih 46. Kako se može videti po grafitima ispisanim na fasadi hotela, većina su mladi ljudi koji su tu mesecima, pa čak i godinama zatočeni.

Na grafitima se vide i poruke poput "uđite, ovde je besplatno mučenje", "Tridesetoro dece je zaključano ovde i mučeno 3.092 dana."

Na slikama se mogu videti i neki od migranata koji vire sa svojih prozora, očigledno zbunjeni zbog okupljenog naroda ispred hotela.

Tu su i mnogi srpski navijači, među kojima je očilgedno reporterima posebno zapala za oko jedna navijačica ogrnuta srpskom zastavom, koja je bila u brushalteru i dobro raspoložena za muzičkim zvučnikom u rukama.

Pogledajte i kako izgledaju scene ispred hotela u kojem je zaključan Đoković:

Video: Počelo okupljanje navijača ispred hotela gde je zatočen Novak

(Telegraf.rs)