Srbija srušila Norvešku, Krajinović i Ćaćić doneli odlučujući poen u dublu

Uspešan start na ATP kupu u Sidneju

Foto: Tanjug/AP

Teniseri Srbije su na jedvite jade uspeli da savladaju Norvešku u prvom kolu ATP kupa sa 2:1 u konačnom skoru. Konačan rezultat i odlučujući poen doneo je dubl Filip Krajinović / Nikola Ćaćić, koji su sa 2:0, po setovima 7:6, 6:3, slavili protiv Kaspera Ruda i Viktora Durasovića.

Dobro je počela Srbija, prvo je Filip Krajinović slavio protiv Viktora Durasovića sa 2:0, da bi potom i Kasper Rud veoma lako slavio protiv Dušana Lajovića istim rezultatom, čime je vratio rezultatsku neizvesnost.

Dubl je imao i određenu dozu težine, s obzirom na to da je sa Srbijom u grupi još i veoma moćna Španija, pa bi poraz u prvom kolu mogao da znači i automatsko ispadanje naše repreznetacija sa ovog turnira, pogotovo ukoliko se uzme u obzir i činjenica da Srbija na ovom turniru nema Novaka Đokovića.

Ovaj odlučujući meč je počeo veoma loše za Srbiju, Krajinović je izgubio svoj servis, i Norvežani su poveli sa 3:0, pa onda i sa 4:1. Da bi se kompletna slika prvog seta počela da se menja, i Srbija je krenula silno, da bi na kraju slavila sa 7:6 posle veoma neizvesnog tajbrejka.

Drugi set je bio mnogo lakši za gledanje, pošto je Srbija od samog početka uspostavila svoju igru i prednost koju je očuvala do samog kraja i na kraju slavila sa 6:3.

Podsetimo, Srbija će svoj naredni meč igrati protiv Čilea 3. januara.

Video: Krajinović slomio dva reketa u minut: Izgubio dobijen set, pa usledio neviđeni izliv besa!

(Telegraf.rs)