Nova kraljica Njujorka ispozirala posle najveće senzacije: Lepa Ema puštene kose sa sjajem u očima

Zvezda je rođena

Foto: Tanjug/AP

Aktuelni US Open koji se približio svom vrhuncu - čeka se još Đokovićevo ustoličenje za večnost - ispisao je još jednu najneverovatniju i svakako najneočekivaniju priču. Ona koja se dešava jednom u 10, 20 godina...

Šampionsko slavlje 18-godišnje Britanke Eme Radukanu koja je do trona zaređala deset pobeda, tri u kvalifikacijama i sedam u glavnom žrebu - bez izgubljenog seta. Ona je u finalu savladala gotovo zemljakinju i još jednu tinejdžerku, Kanađanku Lejlu Fernandez, u dva seta, i došla do najvećeg uspeha u karijeri, koji je moguće i jedan od najvećih senzacija u istoriji tenisa.

Kažemo zemljakinju za Lejlu, jer su obe rođene na tlu Kanade, s tim da je Ema, od oca Rumuna i majke Kineskinje, još kao mala prešla da živi u Englesku, koja se danas diči svojom najvećom teniskom nadom.

Konačno puštene kose koju je morala da vezuje u punđu za svaki meč i svaki trening, u crnoj haljini, sa ružom na usnama, Ema je ispozirala fotoreporterima sa trofejem. Devojački osmeh, u očima sjaj i sreća koju je nemoguće opisati...

- Kažem sebi, hoću da osvojim Grend Slem, ali to je bila samo želja, a onda to zaista uraditi, osvojiti tako nešto. Prosto ne mogu da verujem da sam uspela - rekla je ushićena Ema novinarima.

Emin rezultat je toliko fascinantan da je oborila nekoliko rekorda. Dovoljno je reći da do US Opena nije dobila nijedan meč na WTA turu. Ni oni najtvdokorniji teniski fanovi nisu čuli za Emu do Njujorka. Prva je Britanka koja je osvojila Grend Slem još od Virdžinije Vejd 1977. godine na Vimbldonu. Sa 18 godina najmlađa je šampionka Grend Slema od Marije Šarapove 2004. godine.

Težak cilj je imala pred sobom, težak i u smislu očekivanja roditelja...

- Mog oca je definitivno teško zadovoljiti, ali sam to uspela danas - konstatuje ova devojčica.

Možda je i najzanimljiviji podatak vezan za novu šampionku Njujorka njen meteorski skok popularnosti na društevnim mrežama, konkretno na Instagramu, na kojem je pre starta US Opena imala tek 2.000 pratilaca - a danas ih je preko milion! Za samo dve nedelje.

Moguće je da je to skok kakav ova mreža ne pamti, i baš zbog sumnje da tu nešto baš nije u redu, da je zapravo sve varka, Instagram je u jednom trenutku blokirao njen nalog. Dok nije proverio sve parametre poseta.

U najavi finala sa Lejlom, Ema je otkrila ovaj "nesporazum" sa Instagramom. Na konstataciju novinara da je pre Njujorka imala 2.000 pratilaca, i na pitanje "koliko ih danas ima", rekla je:

- Nisam sigurna, ali zapravo je smešno jer me je Instagram blokirao. Mislim da su poverovali da sam neki robot ili tako nešto, pa sad pokušavamo da rešimo problem - otkrila je Ema.

Samo desetak sati kasnije postala je kraljica Njujorka, brzo posle toga joj je odblokiran i Instagram nalog koji je do momenta pisanja ovog teksta sakupio 1.1 milion pratilaca.

Nova teniska zvezda je rođena...

Video: Svi znamo da Novak već duže vreme uči da svira saksofon: Obukao opremu Srbije pa pokazao šta zna

(Telegraf.rs)