Krejčikova morala da pobedi Grkinju dva puta za finale Rolan Garosa

Češka teniserka slavila u maratonskom polufinalu sa 2:1

Foto: Tanjug / AP

Češka teniserka Barbora Krejčikova druga je finalistkinja Rolan Garosa pošto je posle maratonske borbe savladala Grkinju Mariju Sakari sa 2:1, po setovima 7:5, 4:6, 9:7.

Njena rivalka u borbi za titulu biće Ruskinja Anastasija Pavljučenkova koja je bila bolja od slovenačke predstavnice Tamare Zidanšek.

Prvi set obeležili su brojni brejkovi na obe strane, Sakari je vodila sa 3:1, Krejčikova je okrenula na 5:3 i potom zadržala tu prednost do kraja seta.

Drugi set je brzo rešen u korist Grkinje koja je povela sa 4:0 i potom nije dozvolila preokret, ali je treći set bio dramatičan, uz dodatne detalje koji su doneli još veće uzbuđenje u ključnim trenucima.

Sakari je kao i u prvom setu uspela da povede sa 3:1, ali Krejčikova je uspela u desetom gemu da vrati brejk, pa je set odluke morao da se igra na razliku, bez taj-brejka.

Krejčikova je najpre pri vođstvu od 7:6 imala tri meč lopte, ali je Sakari uspela da se izvuče. Pri vođstvu od 8:7 za Čehinju i 40:30 u trećem setu, nova meč lopta za Krejčikovu, Sakari je izbacila lopticu u aut, ali je glavni sudija sišao na teren da vidi trag.

Iako je Čehinja već počela da slavi, sudija je preinačio odluku i pokazao da se poen ponavlja, a nezvanično ''oko sokolovo'' koje je prikazano na ''Eurosportu'' pokazalo je da je bio aut i da je Krejčikova već tada pobedila.

Ali, morala je da dobije još nekoliko poena do kraja ovog gema posle čega više ništa nije bilo sporno - 9:7 za plasman u finale.

(Telegraf.rs)