Ovo je sjajno: Podgoričanin napravio transformersa i posvetio ga Novaku Đokoviću

Zaista interesantne skulpture

Nakon što je sa skulpturom od auto-otpada posvećenu proslavljenom teniseru Novaku Đokoviću najavio seriju robota koje će praviti u čast sportista, crnogorski umjetnik Danilo Baletić završio je još jednog. Novi transformers posvećen je takođe teniseru Rafaelu Nadalu.

- Trenutna inspiracija mi je da napravim teniske legende i predstavim ih svjetskoj publici. A legendarni trio kao tema zaslužuje spomenike u vidu transformersa da bi buduće generacije podsjetili da se bez mukotrpnog rada, želje, istrajnosti ne sanjaju snovi koje su oni dostigli - poručuje u razgovoru za Vijesti Baletić.

Sve skulpture iz ove serije “Legende”, predstavljaju dobre transformerse- autobote.

- Sportisti kao i umjetnici predstavljaju pozitivni duh vremena, ma kako mi pojedinačno cijenili njihov rad ili navijali za njih - dodaje umjetnik, a na pitanje hoće li samo raditi tenisere u seriji Legende, ili su mu inspirativni i neki drugi sportisti, odgovara:

- Nije teško pogoditi da je sljedeća i posljednja teniska legenda Rodžer Federer koji će se ubrzo priključiti njima dvojici. Naravno, sportisti su mi baš sada inspirativni jer u ovom vremenu korone barem malo nam uljepšaju dan svojom igrom, dok ih pratimo putem malih ekrana.

Video: Nije kraj dok Đoković ne kaže: Đoković posle 2 dana i fenomenalnog preokreta u polufinalu Rima

(Telegraf.rs)