Đoković imao meč loptu u trećem, pa prošao golgotu u pet setova: Novak sa Nadalom u finalu RG!

Cicipas pokazao kakav je borac, Đoković zakazao novi teniski klasik

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser planete Novak Đoković pobedio je grčkog igrača Stefanosa Cicipasa u pet setova i plasirao se u finale Rolan Garosa. Novak je slavio sa 6:3, 6:2, 5:7, 4:6 i 6:1, posle četiri sata igre na stadionu "Filip Šatrije".

U finalu Đokovića čeka Rafael Nadal koji je mnogo lakše, u tri seta pobedio Dijega Švarcmana iz Argentine, tako da će ovo biti novi epski klasik dvojice šampiona - 56. po redu.

Đoković je od dobijenog polufinala zakomplikovao sebi život, jer je imao 2:0, 5:4 u trećem setu i servis za pobedu. Imao je i meč loptu i Cicipas se odatle čudesno vratio i izborio peti set.

U tom periodu igre, trećem i četvrtom setu, Cicipas je radio sve ono što je Đoković radio u prva dva - spasavao je brejk loptice kao na traci, bez ikakve drame i problema, a koristio je svoje šanse.

Na sreću, iskustvo je na kraju pobedilo, ni Cicipasova odbrana nije "gorela do zore", pa je posle tone propuštenih šansi, Đoković iskoristio jednu na startu petog seta i time je definitivno prelomio meč u svoju korist. Cicipas je posle toga pao u igri i energiji, predao se i veći borac i iskusniji teniser je izašao kao pobednik.

Prvi set počeo je neverovatno slično kao i Švarcmanov meč sa Rafaelom Nadalom. Cicipas je u uvodnom gemu imao četiri brejk lopte, ali nije mogao do vođstva.

Iako je Cicipas zbog loših prvih servisa Srbina brzo došao do 0:40, intenzitet udaraca Novaka je bio mnogo bolji nego protiv Pabla Karenjo-Buste i zato je Beograđanin sve tri uzastopne prilike za brejk uspevao da anulira dobrim udarcima.

Videlo se i da je Cicipas za pola koraka sporiji na oštrim i dubokim lopticama koje bi Srbin slao, tako da je Đoković prvo sačuvao svoj servis, a onda ga odmah oduzeo rivalu, baš kao Nadal Švarcmanu u svom meču.

Foto: Tanjug/AP

Malo je Grk častio Srbina svojim promašajima kada se trudio da bude agresivan, malo je i Novak pomagao preciznim udarcima i jedna takva dijagonala je pri rezultatu 15:40 na Cicipasovom servisu ostavila Stefanosa ukopanog na osnovnoj liniji dok se Đoković već brisao peškirom zadovoljan zbog brejka i 2:0.

Lagano ga je naš igrač potvrdio u trećem gemu za 3:0 posle 13 minuta i tek tada je njegov protivnik pornašao nekoliko dobrih udaraca da se upiše na semafor.

Đoković je servisima i forhend vinerom po paraleli potvrdio brejk za 4:1. Pri rezultatu 4:2 dva igrača su prikazala najlepši poen u meču do tog trenutka.

Novak je odigrao strašnu paralelu, Cicipas ju je vratio, Srbin je imao smeč iz kog po pravilu nije baš siguran i plasirao ga je po sredini.

Foto: Tanjug/AP

Odjednom se Stefanos našao u inicijativi, Nole je odigrao lob, Grk je na mreži mogao da probije Đokovića, koji se blokom odbranio i iznudio grešku protivnika za 15:0.

Cicipas je kasnije propustio novu brejk loptu i Đoković je sačuvao prednost do kraja seta.

U drugom je opet bolje počeo Cicipas i bez izgubljenog poena je poveo sa 1:0. Đoković je i u drugom gemu morao da spasava dve brejk lopte i svaki put su "čelični živci" i precizni udarci završavali posao bez problema.

Igrači su bili u egalu sve do 2:2 kada se pokazalo da Cicipasu nedostaje onaj šampionski gen i nekoliko ozbiljnih titula da bi se lansirao među zvezde.

Foto: Tanjug/AP

Grk je u petom gemu imao tri gem lopte i delovalo je da ga osvaja bez muke. Tada je na scenu stupio Novakov pobednički kov.

On je iskoristio najmanju pukotinu u igri rivala da ga potpuno rasturi. Cicipas je na 40:0 promašio drop-šot, činilo se benigni.

Zatim je Novak iz totalne defanzive vinerom došao do 30:40, a onda novom odbranom i nezgodnim "balonom" terao protivnika da se vraća nazad i promaši još jednom za 40:40.

Već tada je uveliko nesigurnost "izjedala" Grka i naterala ga da ne pogodi ni smeč za brejk loptu, posle čega je Đoković poveo sa 3:2.

Foto: Tanjug/AP

To će se ispostaviti prelomnim trenutkom seta, iako je srpski igrač u sedmom gemu još jednom ponovio podvig i od dve gem lopte za Cicipasa došao do duplog brejka, 5:2 i onda rutinskog servis gema za 2:0 u setovima.

Po starom običaju, Cicipas je u prvom servis gemu Đokovića imao dve brejk lopte. I po istom starom običaju ih nije iskoristio, mada će se sreća kasnije preokrenuti.

Srbin je u tom gemu prokockao 40:15, prvo duplom greškom, a onda i lošom skraćenom dijagonalom, da bi brejk loptu Đoković spasao novim idealnim forhendom, a gem osvojio smečom na mreži.

Nekarakteristično za meč, serveri su bili sigurni na svojim servisima. Tako je ostalo sve do devetog gema.

Tada je Đoković oduzeo servis rivalu i odličnim lobom, pa smečom, ga stavio pred svršen čin. I baš tada, Stefanos je morao da se "probudi" i razigra. Novak je na 5:4 servirao za plasman u finale i imao je meč loptu. Cicipas ju je spasao, a onda uradio nezamislivo.

Najpre je treću brejk šansu pretvorio u izjednačenje 5:5, a onda do kraja seta počeo da pogađa forhende i da onu agresivnost sa početka meča pretvara u poene.

Prvo je lagano poveo 6:5, a onda novim brejkom smanjio zaostatak u setovima. Tu se njegova serija od tri uzastopna gema nije završila.

Naprotiv, kao da se Cicipasu vratilo sve što je promašivao i što nije koristio u prva dva seta, sada je došlo na naplatu i još jednim brejkom je poveo 2:0 u četvrtom setu.

Đoković se vratio u igru ribrejkom, ali je onda propustio tri šanse u četvrtom gemu. Stefanosu je vidno raslo samopouzdanje, a Novak je sve manje rešenja uspevao da pronalazi.

Zato su promene ritma i precizne skraćene lopte bile dobar izbor i tako je Nole skratio i gem za izjednačenje 3:3. Četvrti set je bio egal sve do desetog gema.

Do tada je Novak propuštao brejk šanse, a onda je imao dve gem lopte na 40:15. Nažalost, potpuno je izgubio svoju igru, a Cicipas je posle Novakovih 1/11 u četvrtom setu u iskorišćenim brejk loptama, realizovao drugu od dve i izborio peti set.

Taj deo igre je, ispostaviće se, bio formalnost za srpskog tenisera. Konačno, posle skoro sata igre i mnogo propuštenih šansi, Novak je u trećem gemu petog seta na brejk loptici odigrao niz dijagonala bekhendom, pa onda skraćenu loptu koju Cicipas nije ispratio i Đoković je poveo 2:1.

Svoj servis je rutinski dobijao do kraja seta, još dvaput ga je oduzimao rivalu, pa će u nedelju igrati sa Nadalom za svoju drugu titulu na pariskoj šljaci i 18. Grend slem u karijeri. Nadal ih u Parizu ima 12, a ukupno 19.

Peti set:

Foto: Tanjug/AP

6:1 NOVAK U FINALU! Cicipas je potpuno pao fizički, nije mogao da se izbori sa ritmom koji je i dalje držao naš igrač, pa uprkos gem loptama u šestom gemu, nije imao snage da ih iskoristi, Đoković ga je pritisnuo i pobedio.

4:1 Novi brejk Đokovića! Jedan precizan udarac na liniju je sve što je Cicipas uradio u ovom gemu. Vidi se da se potrošio, nema energije, čini se da ima i bolnu grimasu na licu. Novak je to iskoristio, osvojio četiri poena i uzeo novi brejk.

3:1 Potvrđen brejk! Đoković šalje jak forhend po paraleli, pa i servis, ali Ciicpas uspeva da uzme dva poena do 30:30. Pogodio je mrežu drop-šotom za gem loptu Srbina, koju je uprkos vanserijskoj odbrani Cicipasa pretvorio u potvrdu prednosti.

2:1 Konačno brejk Novaka! Odličan ritern, pa posle dužeg vremena loš lob Đokovića - 15:15 na servisu Cicipasa. Strašan slajs po paraleli, pa volej i opet forhend ipak približavaju Novaka novim brejk loptama 15:30, a onda promašaj Cicipasa i zvanično daje Srbinu još dve šanse 15:40. Opet kad je teško strašan forhend Cicipasa, ali onda konačno brejk! Skraćena lopta posle niza dijagonala napokon su donele prednost Đokoviću.

1:1 Poravnava Đoković - Smeč Đokovića i još dva sigurna poena, 40:0, a onda promašen zicer iz forhenda po otvorenoj paraleli za 40:15. Ni Cicipas nije pogodio relativno lak bekhend zbog tajminga.

1:0 Cicipas - Pametno skraćena lopta Đokovića, pa prepoznatljiv lob na 30:30, Cicipas vraća na smeč za 30:40 i brejk šansu, koju Grk spasava strašno jakim forhendom i iznuđenom greškom Đokovića. GRk je posle pet minuta dobio gem kombinacijom servisa i forhenda.

Četvrti set:

Foto: Tanjug/AP

6:4 Brejk i set Cicipasa - Besprekorna igra Đokovića na mreži i kratka dijagonala za 40:15, pa poen Cicipasa za 40:30 drop-šotom, a onda i greškom Novaka za 40:40. Od tog trenutka novi aut Đokovića, pa onda mreža, Cicipas uzima set.

5:4 Opet vodi Cicipas - Aut Cicipasa, pa dobar servis i onda drop-šot Đokovića za 30:30. Servisom olakšava sebi stvari Cicipas, srpski teniser šalje lopticu u mrežu za gem loptu Cicipasa, ali onda na liniju za "đus", 40:40. Cicipas je zatim na brejk lopti odservirao as. Đoković je još jednom izjednačio, ali je gem na kraju pripao njegovom protivniku.

4:4 Siguran Novak - Posle prvog dobrog servisa, Nole je i drugi poslao na liniju, Stefanos je odigrao ramom reketa - 30:0. Poslao je forhendom još jednu lopticu u aut, Đoković je napravio duplu grešku za 40:15, ali dobio gem.

Foto: Tanjug/AP

4:3 Opet se nestvarno vadi Cicipas! Greši Grk iz bekhenda za 15:30, pa ne stiže Đokovićevu dijagonalu za 15:40 i nove brejk lopte Srbina. Drugi servis, lopta na liniji, simptomatično za igru Cicipasa u poslednjih sat vremena.

Taj drugi i onda plitak ritern Novaka posle prvog servisa poravnavaju rezultat na 40:40. Cicipas je posle servisa krenuo napred, imao opasan prilazni udarac i samo ispratio loptu koju je iz špage Đoković maestralno poslao pored njega.

Ni tu, a ni sledeću brejk loptu Srbin nije iskoristio. Cicipasovi servisi su bili ubitačni i stvarali su prednost, njegovi udarci odmah do linije i Đoković nije imao šanse uprkos silnim brejk šansama.

3:3 - Servisom stiže Novak do 15:o posle male greške Cicipasa, potom jedna skraćena loptica za gem loptu i rutinski osvojen gem.

Foto: Tanjug/AP

3:2 Tri šanse je prokockao Novak, opet vodi Cicipas - Duplom greškom je poklonio Đokoviću poen za 15:15, ali je momentum i dalje bio na njegovoj strani, pa je poveo 30:15. Od tog trenutka malo nesigurnosti u servisu i Novakovo forsiranje Stefovog bekhenda prave Grku probleme i donose Novaku brejk loptu. Cicipas se još jednom izvukao, forhendom po paraleli za 40:40, a onda na drugoj brejk lopti i bekhend vinerom.

Do treće u ovom gemu Đoković je stigao drop-šotom, ali ih je Grk poništavao kao na traci i onda posle Đokovićeve loptice u mreži poveo sa 3:2.

Foto: Tanjug/AP

2:2 Bolja igra Novaka - Uzeo je Grk jedan poen, Đoković je bio sigurniji i bez mnogo drame je izjednačio u četvrtom setu.

2:1 Ribrejk Đokovića! Neverovatan poen odigrao je Novak bekhend smečom koji je jedva dokačio liniju za 0:15, usledilo je nekoliko dobrih udaraca za 0:30, da bi Cicipas za malo promašio polje za 0:40 i tri Đokovićeve šanse za ribrejk. Na prvoj je odigrao loš bekhend, uzvratio mu je Cicipas i brejk je vraćen.

Foto: Tanjug/AP

2:0 Brejk Cicipasa, Novakova kriza se nastavlja - Dva brutalna forhenda Cicipasa po paraleli hvataju Đokovića na pogrešnoj nozi - 0:15. Novi poen je uzeo Grk za 0:30, da bi stigao i drop-šot pa dijagonalom doneo sebi tri brejk lopte. Iskoristio je već prvu i uzeo treći brejk u nizu.

1:0 za Grka - Cicipas u mrežu, pa onda i Đoković do 15:15. Grk se vidno razigrao, pogodio je forhend pod oštrim uglom i sad će Đoković biti u velikom problemu - 30:15. Srećom po Novaka, Cicipas je odigrao ramom u sledećem poenu za 30:30, a Đoković je zatim na mreži probio protivnika pasing šotom za 40:40.

Riternom je dobio poen na gem lopti Cicipasa za novo izjednačenje, Stefanos je potom pogodio mrežu za brejk loptu Đokovića, a Srbin je tu šansu propustio i onda izgubio gem.

Treći set:

Foto: Tanjug/AP

7:5 Novi brejk i set Cicipasa - Posle 30:0, Đoković gubi dva poena do 30:30, a onda pogađa mrežu za set loptu Cicipasa! Spasao ju je izlaskom napred i snažnim forhend volejem za 40:40. Nije više siguran Novak kao što je bio, pogodio je mrežu, Cicipas je u teškom trenutku pogodio neverovatan viner u sam ćošak terena za novi brejk i osvojen treći set.

6:5 Cicipas - Lagano osvaja svoj gem Stefanos, pa će Novak morati da servra za taj-brejk.

Foto: Tanjug/AP

5:5 Vraća brejk Cicipas! Iskoristio je Grk treću brejk priliku u ovom gemu i napravio prvi brejk u meču i to u najgorem mogućem trenutku po Đokovića koji je imao i meč loptu.

5:4 Brejk Đokovića! Dobar napad Cicipasa, još bolji odgovor Đokovića i duboka lopta koja je obrisala liniju iznenadila je Grka koji je prebacio polje za 0:15. Cicipas je poravnao na 15:15, pa onda naterao Noleta da pogodi mrežu za 30:15. Isto je učinio i Stefanos posle opasne paralele Srbina za 30:30.

Foto: Tanjug/AP

Nije uspeo da se namesti Đoković u sledećem poenu na bekhend, ali je onda drop-šotom došao do 40:40. Dvaput je pogađao liniju Cicipas, dvaput je vraćao Đoković i onda je Grk pogodio mrežu za brejk šansu. Iskoristio ju je Đoković posle fantastičnog poena u kom je opet skratio loptu, pa poslao lob, Cicipas je odigrao tviner, Novak je odigrao smeč i Grk je promašio.

4:4 Bez muke - Novak je drop-šotom promenio ritam i osvojio poen za 15:0, a onda volejem na mreži iz bekhenda došao do 30:0. Do kraja gema, prvi reket sveta je odservirao besprekorno i opet sa nulom uzeo gem.

4:3 za Grka - Branio se Đoković, odigrao je agresivni drajv-volej Cicipas ali ga je prošao na mreži srpski as za 15:15. I sledeći poen je pripao našem igraču da bi potom zaustavio poen misleći da je aut, te je izgubio poen za 40:30, a onda i gem.

3:3 Teniska škola Đokovića! Gem sa nulom, jedan vanserijski forhend viner, pa izgrađen poen i loš lob Cicipasa, kratak i siguran gem za Srbina.

Foto: Tanjug/AP

3:2 Cicipas - Stefanos odigrava novi savršen gem u kom nije izgubio ni poen. Prilično lako, servisi idu jako i ravno, Novak izbacuje i pritisak je opet na njegovoj strani.

2:2 - Drop-šot Đokovića nije prošao posle servisa, ali je onda prošao smeč sa osnovne linije za 15:15. Iznuđenom, pa neiznuđenom greškom protivnika, Nole je uzeo poene za 30:15 i 40:15. U razmeni nije Stefanos pogodio još jedan forhend, pa je Đoković bez muke poravnao.

2:1 Grk siguran - Cicipas je imao dve gem lopte, pa je pogodio mrežu za 40:30, ali je onda umesto popuštanja pogodio odličan forhend po paraleli za novo vođstvo u trećem setu.

Foto: Tanjug/AP

1:1 Dve brejk lopte imao i prokockao Cicipas - Dva dobra servisa, Novaka i tri poena za 40:15, pa onda i dupla greška za 40:30. U petom poenu je napao protivnikov forhend po paraleli, Grk se odbranio, a Đokoviću nije prošla skraćena dijagonala iz bekhenda - 40:40. Cicipas je došao i do brejk šanse, osme u meču. Nju je Đoković poništio sjajnim forhendom, a onda izgradio poen za gem loptu i osvojio ga smečom na mreži. Servisom je otklonio svaku opasnost i izjednačio.

1:0 za Cicipasa - Solidan servis, Novakova loptica dvaput preko osnovne linije i 40:0 za Grka. Stefanos je potom odservirao dobro po sredini, Đoković je umalo pogodio ritern koji je promašio liniju pored terena za nekoliko centimetara.

Drugi set:

6:2 za Đokovića -  Dva strašna servisa, jedan as i servis viner ekspresno dovode Novaka na dva poena do seta 30:0. Treći i četvrti nisu bili ništa slabiji, pa je srpski as bez izgubljenog poena osvojio osmi gem i poveo sa 2:0 u setovima.

5:2 Nole je ušao "u glavu" Stefanosu, dupli brejk! Sjajan drop-šot Đokovića na 40:15 za Cicipasa održava srpskog igrač u gemu na servis protivnika. Grk je posle riterna našeg predstavnika u Parizu odigrao očajan bekhend iz skoka za 40:40, a onda duplom greškom dao Đokoviću novu brejk šansu. Nju je sprečio grčki teniser, ali je novu osvojio Đoković izvrsnim bekhendima iz odbrane.

Foto: Tanjug/AP

4:2 Potvrda brejka! Dva poena je uzeo Cicipas na servisu srpskog igrača, ali je Đoković izvukao dobar servis kada je trebalo i sačuvao svoj gem.

3:2 Brejk za Đokovića - Posle tri dobra i sigurna poena, Cici je dopustio sebi da drop-šotom pogodi mrežu, da bi iz totalne defanzive odigrao viner iz bekhenda za 30:40. Opet defanziva i težak "balon" Novaka, pa novi promašaj Cicipasa i začas Stefanos gubi tri gem lopte, a Đoković dolazi do izjednačenja.

Novom greškom, ovog puta iz smeča, Cicipas je poklonio Srbinu brejk šansu, a onda posle odbijanja loptice od vrha mreže odigrao ramom reketa i Đoković je napravio brejk!

Foto: Tanjug/AP

2:2 Siguran Novak - Pogađa Đoković vrh mreže, a Cicipas volej za 0:15. Novakov servis se pojavio u pravom trenutku za servis viner i 15:15. Duboki udarci u trećem poenu nisu prijali srpskom teniseru koji je promašio za 15:30, ali je izjednačio skraćenom lopticom na 30:30. Srećom po Noleta, Cicipas je izbacio jednu lopticu u aut, a onda pogodio mrežu.

2:1 vodi Cicipas - Fantastičan pasing Cicipasa za 15:15, ali onda prebačena linija za 15:30, Novak je zapretio Grku. Ovaj je opasnost otklonio vinerom posle nešto kraćeg riterna Đokovića za 30:30. Cicipas je potom uzeo dva sledeća poena za novo vođstvo.

Foto: Tanjug/AP

1:1 Čelični živci Đokovića - Bolje je startovao Cicipas u drugom setu, Novak nije uspeo da mu vrati skraćenu loptu preko mreže za 0:30. Sevaju dijagonale Đokovića, Cicipas je izgubio strpljenje i raspalio po loptici i mreži za 15:30. Odličnim volejem je naš igrač izjednačio na 30:30. Duplom greškom Đoković je poklonio Cicipasu brejk loptu, potom je dobio još jednu, ali se oba puta bez problema spasavao srpski predstavnik.

Cicipas je na gem lopti brisao liniju, ali je onda pogodio mrežu i Novak je posle dugog gema uspeo još jednom da sačuva svoj servis i posle deset minuta izjednači u drugom setu.

1:0 Siguran Cicipas - Dva dobra poena za grčkog igrača, obrisao je liniju vinerom iz bekhenda za 30:0, da bi drugim asom stigao do 40:0, a onda iznuđenom greškom Đokovića i do vođstva u gemovima.

Prvi set:

6:3 Set za Đokovića! Drop-šotom Đoković osvaja poen za 15:0, a onda još jedan i za 30:0. Fantastičnim forhendom posle servisa Đoković uzima poen za 40:0. Tri sledeća poena pripadaju Grku, pa Nole posle tri perfektna poena odigrava tri jako loša. Na 40:40 je Cicipas imao šansu, ali je izbacio lopticu van za četvrtu set-loptu koju je prvi reket sveta iskoristio.

Foto: Tanjug/AP

5:3 Stefanos drži korak - Posle lepo skraćene lopte za 0:15, Cicipas osvaja tri poena, pa posle dobrih servisa i dva promašaja Đokovića osvaja gem.

5:2 Opet se izvukao Nole! Đovak je odigrao strašnu paralelu, Cicipas ju je vratio, Srbin je imao smeč iz kog po pravilu nije baš siguran i plasirao ga je po sredini. Cicipas se našao u inicijativi, Nole je odigrao lob, Grk je na mreži mogao da probije Đokovića koji se blokom odbranio i iznudio grešku protivnika za 15:0.

Grk je osvojio sledeća dva poena, pa je promašio relativno lak udarac za 30:30. Novim promašajem Cicija je Nole došao do gem lopte, ali je Grk neverovatnom odbranom od pasing šota i volejem dobio šansu da vrati brejk. Spasao ju je Đoković na identičan način, volejem na mreži! To je malo poremetilo Stefanosa koji je prebacio osnovnu liniju u narednom poenu za novu gem loptu i posle forhenda, novi gem Novaka.

4:2 Cicipas opet smanjuje - Ne idu toliko udarci, koliko su mu nezgodni servisi, Cicipas uzima dva poena za 30:0, pa Đoković osvaja jedan munjevitim riternom. Preuzeo je inicijativu i u četvrtom poenu odličnim riternom, ali je prebacio osnovnu liniju za 40:15 u korist Cicipasa, a onda i gem.

Foto: Tanjug/AP

4:1 Čuva brejk naš teniser - Efektan drop-šot Cicipasa, menja ritam i donosi mu poen u gemu na Novakov servis. Usledila je greška za 15:15, a onda i servis viner Beograđanina za 30:15. Forhend vinerom posle nešto kraćeg riterna Đoković stiže i do 40:15 da bi novim servis vinerom opet potvrdio brejk.

3:1 Upisao se Cicipas - Grk osvaja dva poena, pa naš igrač odigrava fantastičan drop-šot, ali je to sve što je uzeo protivniku u četvrtom gemu, pa Cicipas prekida seriju Srbina.

3:0 Proradili su Novakovi servisi! Srpski teniser je sa nekoliko dobrih servisa brzo došao do 40:0 i bez izgubljenog poena je potvrdio brejk prednosti.

Foto: Tanjug/AP

2:0 Brejk Đokovića! Nekoliko nesigurnih, mada agresivnih udaraca Cicipasa, Novak dolazi do 0:30 na servisu Grka. Cicipas je kvalitetnom anticipacijom Đokovićev pasing pretvorio u viner za 15:30, ali je Srbin uzeo još jedan poen za dve brejk šanse i iskoristio prvu milimetarski preciznom dijagonalom koja je ostavila ukopanog Cicipasa na liniji!

1:0 Preživeo je Novak četiri brejk lopte! Dva dobra poena i napada Cicipasa, pa promašaj Đokovića iz bekhenda, Grk ima tri brejk lopte. Servis opet ne funkcioniše kako bi trebalo ,slično kao i na početku meča sa Pablom Karenjo-Bustom ali je intenzitet udaraca Novaka bolji. On je do 30:40 stigao preciznim bekhendom po paraleli, a anulirao i treću brejk šansu servisom za 40:40.

Cicipasove paralele prave Srbinu ozbiljne probleme, pa jednu od njih nije vratio za četvrtu brejk šansu Grka, ali je i nju spasao vinerom iz forhenda. Imao je i gem loptu, ali na mreži nije odigrao dovoljno jak udarac, Cici ga je pročitao i izjednačio. Posle dve opake paralele, Grk je častio Srbina promašajem za novu gem loptu i konačno gem posle pasing šota.

Uoči meča:

Đoković i Cicipas su do sada pet puta i Srbin je pobedio triput, Grk dvaput. Poslednji meč dvojica tenisera su odigrala ove godine u Dubaiju kada je glatko dobio Novak 6:3, 6:4.

Nakon toga je usledila pauza zbog pandemije korona virusa, kada je Cicipas rekao da se bori sa depresijom i da počinje da "priča sa stvarima po kući". Počeo je tada da snima i "vlogove" za Jutjub, ali kako se sezona vratila, opet je bio "onaj stari".

Cicipas je do polufinala stigao pobedama nad Munarom u pet setova, Kuevasom, Bedeneom, Dimitrovim i Rubljovim u četiri seta, dok je Đoković redom pobeđivao Imera, Berankisa, Galan Riverosa, Hačanova i Karenjo-Bustu.

(Telegraf.rs)