Sramota je kako teniski svet Novaka optužuje da folira, a Federera za istu stvar dižu u nebesa

Dvostruki aršini su ponovo "isplivali na površinu"

Foto: Tanjug/AP

To da Novak Đoković nema isti tretman u svetu tenisa kao, na primer, Rafael Nadal i Rodžer Federer, sveopšte je poznata stvar!

Iako je godinama unazad najbolji igrač sveta, a verovatno će ubrzo prestići i pomenutu dvojicu po broj gren slem trofeja, uvek se neko nađe da ospori rezultat koji je srpski teniser ostvario u datom trenutku.

Takav je slučaj i posle četvrtfinala Roilan Garosa, kada je Pablo Karenjo Busta napao Đokovića da traži medicinsku pomoć svaki put kada je na terenu gusto. Podsetimo, Đoković se mučio sa povredom tokom meča i krenuo je da igra pravi tenis tek sredinom drugog seta.

- Definitivno se nisam osećao sjajno kada sam izlazio na teren. Dogodilo se nekoliko stvari tokom zagrevanja. Morao sam da otklonim fizičke nedostatke pre izlaska na teren.Nisam imao snage u nogama i trebalo mi je oko set i po da dostignem osećaj lagodnosti i zaista počnem da igram na način na koji to treba da radim - rekao je Đokopvić i dodao:

- Imao sam možda sedam vezanih gemova i onda je usledio brejk u trećem setu. Meč se brzo preokrenuo. Par poena gore-dole, spasio sam brejk loptu u trećem setu i to je bilo to. Bilo je presudno što sam otišao na 2:1 u setovima. Do tog trenutka je bilo tesno, on je imao svoje šanse, ja svoje. Iako je bilo 3:1 za mene bio je ovo izjednačen meč.

Elem, Đoković je zbog tih probelams a povredom, kada je sakupio svu svoju snagu i ostvario trijumf, optužen da je lažirao povredu, dok je Rodžer Federer zbog iste stvari na Australijen openu 2020. dizan u nebesa. Podsetimo, Švajcarac je imao iste probleme kao i Novak sada i njegov preokret protiv Tenisa Sandgrena nazvan je čudom.

Foto: Tanjug/AP

Sa navijačke tačke gledišta, to je sasvim u redu. Jednostavo, postoje ljubitelji tenisa koji simpatišu određene igrače i sve ono dobro vezano za nekog drugog pokušavaju da minimalizuju.

Ali ovde je problem sam Karenj Busta, jer je nelogično da sam igrač (čak i mediji i ljudi iz sveta tenisa) dovode u pitanje integritet tako što identičnu stvar najpre nazivaju čudom, a potom i lažiranjem.

Što se tiče samog Španca, verovatno je bio besan što nije iskoristio povredu koju je Đoković imao. S druge strane, u četiri međusobna meča, ne računajući onaj na US Openu kada je Novak suspendovan u prvom setu, Karenjo Busta je uzeo samo dva seta Srbinu.

Foto: Tanjug/AP

Jedan na Matsersu u Monte Karlu 2017. godine, što je bila Novakova najslabija sezona zbog povrede lakta, i sada u Parizu. Dakle - oba puta u situaciji kada je Đoković imao opterećenje zbog povrede.

Ono što je rekao posle meča definitivno "ne pije vodu" i neka mu je na čast...

Video: Novak se pribojava povrede: Nadam da ću se oporaviti za Cicipasa, za Pabla su me dva sata spremali

(Telegraf.rs)