Tim brži od kiše na Rolan Garosu: Razneo je novu nadu tenisa, sada čeka Vavrinku

Austrijanac upisao još jednu sigurnu pobedu

Foto: AP/Tanjug

Austrijanac Dominik Tim nastavlja sa dobrim partijama na Rolan Garosu, a ovoga puta je upisao novi maksimalan trijumf u trećem kolu, gde je savladao Norvežanina Kaspera Ruda sa 6:4, 6:3, 6:1 posle nešto više od dva sata igre.

Tim se namučio samo u prvom setu, gde je Rud, nova nada svetskog tenisa, uspeo da napravi brejk na startu i da povede sa 3:1. Međutim, nakon toga je brzo uzvratio Tim, da bi sledeći gem bio verovatno i prekretnica za čitav meč. Viđeno je šest izjednačenja od 40:40, a Norvežanin je propustio tri brejk lopte, nakon čega je dozvolio Timu da preokrene rezultat, kasnije i da napravi novi brejk i da preuzme kontrolu i povede u setovima.

Početak drugog seta značio je i konačni slom Ruda, jer je Tim posle šest brejk lopti uspeo da mu na startu oduzme servis, kasnije i da spreči nalet rivala da se vrati u igru i do kraja je kontolisao set, kasnije još jednom oduzeo servis protivniku i došao do 2:0.

Treći seti bio je faktički samo puko "odrađivanje posla", pošto je za 31 minut treći reket sveta uspeo da se domogne osmine finala, gde čeka pobednika duela Vavrinka - Gaston, koji je prekinut zbog kiše pri rezultatu 1:1 u setovima i 2:2 u trećem setu.

Samo je Tim i uspeo da završi svoj meč u muškom singlu pre kiše koja je zaustavila program na svim terenima osim centralnog, koji ima krov i gde se trenutno odigrava meč ženskog singla.

(Telegraf.rs)