Kraj na US Openu za 4. teniserku sveta, u četvrtfinale ide i Azarenka

Sofija Kenin ispala od Belgijanke Mertens, Azarenka u tri seta bolja od Mučove

Foto: AP/Tanjug

Beloruska teniserka Viktorija Azarenka plasirala se u četvrtfinale US Opena, nakon što je u tri seta bila bolja od Čehinje Karoline Mučove - 5:7, 6:1, 6:4!

Bio je to duel 26. i 27. teniserke sveta (Azarenka) koji je obeležen velikim brojem brejk lopti - deset, od kojih je čak pet viđeno u prvom setu.

Mučova je dva puta "brejknula" protivnicu već na početku i vodila je sa 4:1 pred svoj servis. Međutim, desio se pad Čehinje i Azarenka je uspela da izjednači na 5:5. Ipak, kada se činilo da ima psihiološku prednost, Beloruskinja ponovo gubi svoj servis i set sa 7:5.

U drugom je imala brejk loptu već u 2. gemu, ali je Mučova izjednačila na 1:1. To je bio njen jedini gem, pošto je Azarenka vezala pet i odvela meč u treći set. Tamo je uzela brejk i povela sa 2:1, zatim je odmah izgubila servis (2:2), da bi potom povela sa 5:3 i iskoristila svoju prvu meč loptu.

Azarenka će za plasman u polufinale igrati protiv Belgijanke Elis Mertens koja je u dva seta bila bolja od 4. teniserke sveta Sofije Kenin - 6:3, 6:3!

Meč je trajao sat vremena i 16 minuta, a Belgijanka je u prvom setu uzela čak tri brejka - uz jedan izgubljen servis. Za razliku od prvog seta, u drugom joj je bio dovoljan samo jedan, onaj u 6. gemu za 4:2.

(Telegraf.rs)