Bautista Agut se rasplakao posle velike pobede: Španija na pragu osvajanja Dejvis kupa!

Emotivno je Bautista Agut doživeo veliki trijumf

Foto: Tanjug/AP

Španski tenier Roberto Bautista Agut doneo je prvi poen Španiji u finalnom okršaju sa Kanadom, tako što je pobedio Feliksa Ožer-Alijasima u dva seta - 7:6 (3), 6:3.

Bautista Agut je tako doveo svoj tim nadomak trofeja u najjačem reprezentativnom takmičenju koje se u Madridu igra u dvorani Kaha Magika, ove godine u novom formatu.

Španac je manje grešio i bio je bolji u prvom, a sigurniji je bio i u realizovanim poenima na drugi servis, pa Kanađaninu ništa nisu značila 22 direktna poena naspram samo šest koliko je imao Roberto.

Ožer-Alijasim je nizao grešku za greškom i to mu je na kraju došlo glave u meču u kom je do kraja sakupio čak 45 neiznuđenih promašaja!

Prvi set je potrajao 54 minuta i izuzev "drame" i jedne brejk lopte u osmom gemu na servisu Bautiste Aguta, nijedan od igrača do taj-brejka nije pravio razliku.

Foto: Tanjug/AP

U 13. gemu su presudila dva mini-brejka zaredom za španskog igrača, dok je Kanađanin dopustio protivniku da ode na 6:3 i iskoristi već prvu set loptu da povede.

Drugi set je počeo bolje Bautista Agut, napravio je rani brejk, ali je i izgubio servis, pa je Ožer-Alijasim servirao za 3:3. Tada je opet poklekao, Bautista Agut je stvorio ključnu prednost i rešio meč u svoju korist.

U drugom singlu finala će igrati Rafael Nadal i Denis Šapovalov.

(Telegraf.rs)