Sumrak favorita na US Openu: Ispala četvorica iz Top 10 na ATP listi!

"Preživeo" je Zverev, ne i Tim, Kačanov, Bautista Agut i Cicipas

Foto: Tanjug/Ap

Drugo kolo US Opena donelo je pravu "seču" favorita - čak četvorica igrača iz prvih deset eliminisano je u ranoj fazi poslednjeg Grend Slema sezone!

Najveće iznenađenje je poraz Dominika Tima, četvrtorangiranog igrača sveta, koji je "položio oružje" pred Tomasom Fabijanom u četiri seta - 6:4, 3:6, 6:3 i 6:2. Mora se reći da je Tim rovit ušao u ovaj meč, ali to ne može da služi kao opravdanje za još trojicu iz Top 10 na svetu koji su doživeli istu sudbinu:

Cicipas, koji je eliminisan i u prvom kolu Vimbldona, poražen je od Rubljeva (6:4, 6:7, 7:6, 7:5), Kačanov od Pospišila (4:6, 7:5, 7:5, 4:6, 6:3), a Bautista Agut od Kukuškina (3:6, 6:1, 6:4, 3:6, 6:3).

Više sreće imao je još jedan igrač iz grupe favorita, Aleksander Zverev, koji se "provukao" protiv Radua Albota u pet setova (6:1, 6:3, 3:6, 4:6, 6:2).

Rafael Nadal lako je savladao Džona Milmana Foto: Tanjug/Ap

Daleko sigurnije izdanje pružio je Rafael Nadal i popravio svoj bilans prve runde na US Openu - sada je na 18:0 kada su u pitanju pobede u prvoj rundi "Flešing Medouza".

Španac, 18-struki Grend Slem šampion, bez mnogo muke savladoa je Džona Milmana u tri seta (6:3, 6:2, 6:2), a u narednom kolu čeka ga Australijanac Tanasis Kokinakis.

U naredno kolo plasirali su se još Tijafo, Hoang, Šapovalov, Laksonen, Monfis i Kirjos.

VIDEO: Kad Nole i najseksi pijanistkinja sveta zasviraju klavir

(Telegraf.rs)