Žao mi je što se povlačim, moram da se odmorim: Novak propušta Rodžers kup u Montrealu!

Prvi reket planete neće početi sezonu na betonu na severnoameričkom kontinentu od kanadskog mastersa

Foto: AP/Tanjug

Srpski igrač Novak Đoković je nedavno pobedio u dramatičnom petočasovnom finalu Vimbldona, pa mu je potrebno više odmora da bi se što bolje spremio za US Open.

Novaku je cilj da obori rekord Rodžera Federera od 20 GS titula (sada ih ima 16) i tom cilju je sada podredio svoj izbor turnira i tempo oporavka. Protiv Švajcarca je pre petnaestak dana igrao pet sati tenisa u finalu londonskog Grend slema.

- Žao mi je što moram da se povučem sa Rodžers kupa. Uz podršku svog tima, moraću svom telu da priuštim duži odmor i dovoljan period za oporavak kako bih mogao uspešno da se vratim - naveo je srpski igrač.

Prvi nosilac će u njegovom odsustvu biti Španac Rafael Nadal koji sada ima šanse da opet pobegne Novaku po broju titula sa mastersa.

Đoković ima 33 ova trofeja, a Nadal trenutno jedan više. Rodžers kup se na smenu igra u Montrealu i Torontu, a Đokoviću je u dobrom sećanju jer je upravo u Montrealu prvi put pobedio Rodžera Federera još 2007. godine.

Nagradni fond turnira je 4,6 miliona dolara, a nakon njega sledi Masters u Sinsinatiju i kasnije US Open. Šampion Rodžers kupa je spomenuti Nadal, a Đoković je ovaj turnir osvajao četiri puta.

VIDEO - Đoković je lord od Vimbldona, pogledajte šta je obeležilo njegov trijumf

(Telegraf.rs)