Đoković razbio Argentinca u 2. kolu Vimbldona, ali je tražio i pomoć lekara!

Srpski teniser podsetio na najbolje dane, barem što se tiče rezultata

Novak Đoković je u 3. kolu Vimbldona! Najbolji srpski teniser praktično je razbio Argentinca Orasija Sebaljosa u tri seta - 6:1, 6:2, 6:3.

Bio je ovo njihov drugi međusobni duel i druga pobeda Đokovića koji će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz meča Kajl Edmund – Bredli Klan.

Novak je protiv Sebaljosa pokazao nešto slično kao i protiv Sandgrena u 1. kolu. Podsetimo je na najbolje dane što se tiče rezultata i brzine ''rešavanja problema'', ali je evidentno da će za za završnicu ili titulu morati da pokaže više.

Vredi istaći i dobar procenat prvog servisa kod Đokovića i dvostruki broj asova. Takođe, Novak nije dopustio protivniku nijednom da mu uzme servis. Ipak, brine povreda koju je zaradio u finišu meča. Tražio je pomoć lekara i jedva je završio meč. Dodatni pregledi će utvrditi stepen povrede.

Već sredinom prvog seta bilo je jasno da Sebaljos nije dostojan protivnik Đokoviću. Novak je sjajno počeo meč i vrlo brzo je poveo sa 2:0. Posle sigurnog servisa sa nulom, srpski as je na 30:40 dočekao grešku dekoncentrisanog Argentinca i stekao prednost. Već posle osam minuta Đoković je imao i 3:0.

Imao je i 30:15 na Sebaljosov servis, ali je Argentinac uspeo da osvoji svoj prvi gem posle dve dobre serve. Međutim, to je bilo to od Argentinca. Usledio je siguran gem Đokovića na svoj servis, zatim još jedan brejk i potvrda kvaliteta u finišu prvog seta i iskorištena druga set lopta - 6:1.

Isto kao i u prvom, tako je Đoković i na početku drugog uzeo brejk protivniku i poveo sa 2:0. Propustio je Nole dve prilike na 40:0, ali je zatim usledio dobar ritern i Sebaljos je ponovo besno vrteo glavom.

Zatim je Đoković dozolio Sebaljosu da dođe do tri brejk lopte, ali ne i do brejka. Pet vezanih poena pratili su sjajan servis - 2:0.

Sebaljosa, s druge strane, isti nije služio i Đopović je vrlo brzo imao vođstvo od 4:0 i dva brejka viška. Umalo nije i do trećeg, ali je Sebaljos uspeo da se spasi u naredna dva gema na svoj servis - 5:2. Ipak, nedovoljno da se vrati u igru i Novak je vrčlo brzo poveo sa 2:0 u setovima.

Dobitnu formulu nije bilo potrebe menjati i Novak je, kao i u prva dva seta, i na početku trećeg uzeo brejk i poveo sa 2:0. To je bilo dovoljno da se i treći set privede kraju i lagano obezbedi naredna runda. Uprkos tome što je, pri rezultatu 4:3, Đoković tražio pomoć lekara.

Na prvi pogled se činilo da je u pitanju problem sa mišićem na levoj nozi, ali, na svu sreću, mogao je da nastavi meč. A, kao što smo rekli, dodatni pregledi će dati konačnu situaciju oko povrede.

(Telegraf.rs)