Đoković prošao u 3. kolo Rolan Garosa, ali brine to njegovo bespotrebno kockanje!

Naš teniser savladao Španca Munara sa 3:0 u setovima, sledeći je njegov sunarodnik Bautista Agut

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u 3. kolo Rolan Garosa, pošto je u tri seta bio bolji od Španca Đaume Munara - 7:6, 6:4, 6:4.

Novak je posao protiv 155. tenisera sveta završio posle nešto manje od dva i po sata, a ovo je ujedno bio i njihov prvi međusobni duel. Munaru je ovo bio i prvi Rolan Garos, a na gren slemovima je debitovao ove godine na Australijen openu.

Daleko od toga da je Novak igrao sjajan tenis, ali je kvalitet došao do izražaja kada je bilo najpotrebnije. U prvom setu u taj-brejku, u drugom za 5:4...Već tada je bilo jasno da će Novak u narednoj rundi igrati protiv Roberta Bautiste Aguta.

Ono što može da brine svakako je taj momenat kada Đoković od gotovog napravi veresiju. Umesto da rutinski završi posao, on je protivniku dozvoljavao da se ''vrati iz mrtvih''.

Loše je Đoković otvorio ovaj susret, pošto je dozvolio protivniku da mu u 1. gemu oduzme servis. Zanimljivo, taj poslednji poen Novak je poklonio rivalu dvostrukom servis greškom. Međutim, već u sledećem gemu usledio je lagani ribrejk za 1:1.

I naredna dva gema pripala su srpskom teniseru koji je vrlo brzo došao u prednost od jednog brejka (3:1). Tu nije stao i s nulom je dobio 5. gem na svoj servis - 4:1. Kockao se Novak, pri rezultatu 5:3 za njega, i na kraju nije uspeo da osvoji set na svoj servis. Španac je imao 40:0, zatim 40:30 i uspeo je da smanji na 5:4.

Munaru to kao da je dalo dodatnu snagu i uspeo je da odserivira ostanak u meču. Sjajnim potezom na mreži, Španac je izjednačio na 5:5 u gemovima. Novak je s lakoćom stigao do 6:5, ne i do brejka, tako da je prvi set otišao u taj-brejk. A tamo je Novak izdominirao i sa 7:1 poveo u setovima sa 1:0.

Munar je u prvom gemu drugog seta imao 40:0, ali je Novak stigao do izjednačenja i nagovestio da bi mogao na startu da oduzme servis Špancu. Ipak, odoleo je Munar u prvom naletu.

Novak je kasnije lagano došao do 1:1, a onda je svim silama napao servis rivala i došao do tri vezane brejk lopte od koje je iskoristio prvu. Zatim je isti izgubio i na semaforu je stajalo 2:2. Poto i 3:2 za Španca koji je bio siguran na svoj servis.

Mučio se Novak sredinom drugog seta, u to nema sumnje. Munar je vodio 4:3 i mao 30:30, da bi Đoković ipak pokazao kvalitet i ''prelomio'' za 4:4. Srbin je odigrao najbolje kada je bilo najpotrebnije i uzeo je brejk u 9. gemu. Vodio je 40:0 i iskoristio je svoju drugu šansu za 5:4. Mučio se i mučio u tom 10. gemu, ali je na kraju uspeo da stigne do 2:0 u setovima.

Munar je u treći set ušao silovito! Poveo je sa 1:0, a potom imao i 40:40 na Novakov servis. Više puta, pošto je Novak u dva navrata poklanjao poen onda kada je trebalo da potvrdi gem. Ipak, srpski as je izjednačio na 1:1.

Potom su obojica bili sigurni na svoj servis sve do 3:3 kada je Đoković dobio dve brejk lopte. Prvu je ispucao u aut, kod druge je Munar pogrešio na mreži i to je bilo 4:3 za Novaka. Dovoljno da se meč lagano privede kraju...

(Telegraf.rs)