Nole postaje 2. reket Srbije, neće biti nosilac na Rolan Garosu? Đoković igra ključni turnir u najgorem trenutku karijere!

Turnir u Rimu će dati odgovor da li je Novak spreman da zadrži mesto u vrhu svetskog tenisa

Novak Đoković se nalazi u najgoroj situaciji u karijeri! Na gotovo svim turnirima po pravilu ispada u ranoj fazi od početka sezone, a to se odražava i na njegov renking na ATP listi.

Kako turniri odmiču, Novak se, za razliku od predhodnih godina, bori da opstane u vrhu ATP liste, ali mu to ne polazi za rukom.

Novi veliki pad doživeo je porazom u drugoj rundi Masters-a u Madridu protiv Kajla Edmunda, pa će na najnovijoj listi imati 315 bodova manje i najverovatnije ga očekuje pad za 6 pozicija, na 18. mesto.

>>>Đoković nije znao da ga snimaju: Paparaco krišom zabeležio kako se Novak priprema i njegov ritual u moru (VIDEO)

- Očigledno ima stvari koje ne funkcionišu, ali moram da nastavim da radim i molim se. Nadam se da ću ojačati igru i poboljšati se u dugim mečevima, posebno na velikim turnirima protiv kvalitetnih igrača, kada morate da preuzmete inicijativu. Pokušao sam to protiv Edmunda, ali nije se dalo. Nadam se da hoće sledećeg puta  - izjavo je Đoković svestan situacije u kojoj se nalazi.

Na italijanskom Mastersu Đoković brani finale i čak 600 bodova. Ako ispadne pre četvrtfinala, našao bi se na 32. mestu ATP liste, i tako ujedno izgubio status nosioca na Rolan Garosu.

Đoković bi u tom slučaju imao manje od 1.400 bodova, što bi bilo dovoljno za poziciju 33, na kojoj je trenutno Žil Miler sa 1335, a jedno ispod Damira Džumhura iz Bosne, koji ima 1.415 bodova.

Novak bi tako izgubio i status prvog reketa Srbije, pošto bi u tom slučaju ispred njega bio Filip Krajinović, koji je trenutno na 26 mestu i ne brani bodove u narednom periodu.

To bi Đokoviću bio najgori renking u karijeri još od 2006. godine! Izgubio bi status nosioca na Gren slemu, pa bi u tom slučaju mogao već u 1. kolu da se sastane sa Rafaelom Nadalom, ukoliko bi ih žreb spojio.

VIDEO: Meč zbog kojeg je Đoković pao najniže u poslednjih 10 godina!

(J. B.)