Sramotno pisanje američkog novinara o Novaku Đokoviću!

Kolumnista Njujork Tajmsa ga nije štedeo...

Novak Đoković je ponovo na udaru stranih medija!

Ovoga puta kolumniste Njujork Tajmsa Brajana Filipsa koji je, kroz svoj tekst, nekoliko puta u negativnom kontekstu pisao o srpskom teniseru.

>>> Igrao u patikama sa Novakovim likom protiv Federera: Svi Srbi će zavoleti Berdiha zbog ovog gesta (FOTO)

>>> Dve su opcije za Novaka: Ili da ispadne iz Top 10 (zna se i na kojoj poziciji) ili da završava karijeru

Njegova ideja jeste bila da analizira zašto je Novak pao, ali je svakako preterao u pojedinim delovima teksta.

- Pratim Novaka Đokovića kako igra tenis više od decenije, ali ga nikad nisam znao. Teško ga je pročitati, što je čudno, jer mali broj igrača izgleda toliko zabrinuto, čak depresivno, da to nešto znači. Kada mislite na Rodžera Federera ili Rafaela Nadala, preplavi vas poplava jasnih osećaja. Kada mislite na Đokovića, mozak vam zuji od protivrečnosti.

- Bio je, u različitim trenucima, impulsivni klovn, koji je imitirao druge igrače kako bi zasmejavao ljude. Takođe i iritantan, radije je glumio povredu nego se borio do poraza, "spojler", moralista, dijetalni guru. Na nekim mestima je nekim ljudima bio figura nejasnog religioznog značaja. Bio je političar, prilagođavao je izjave pred kamerama, bio je brižan muž i otac. Bio je umirujući patrijarh. Bio je gubitnik. Bio je genije. Budala.

- Đoković je ispao sa Vimbldona, povukao se zbog povrede lakta u drugom setu četvrtfinalnog meča sa Tomašom Berdihom. Ne zavaravajte se, njegovo odsustvo je još samo jedna ličnost, nova kontradiktornost. Kroz to, on će tokom poslednjeg vikenda Ol Ingland Klaba postati veći od većine igrača koji su i dalje tu prisutni.

- Tako je cele godine. Đokovića nema nigde, misteriozna je žrtva nečega za šta niko nije siguran šta je. Istovremeno, on je svugde, kao kralj na bolovanju. Kao pitanje bez odgovora.

- Bilo je to pre godinu dana, zapamtite, Đoković je uživao u nemilosrdnom gaženju kroz muški tenis. Osvojio je četiri Gren slema u nizu, šest od poslednjih osam. U svakom intervjuu posle meča se kezio od zadovoljstva.

- Kako se osećaš tamo, Novače? Kako uspevaš da izgleda tako lako, Novače? Kada ćeš se kandidovati za predsednika Srbije, Novače?

Takođe, on navodi da je Ðoković oduvek pazio da bude dobar momak, ali kada se rastao sa stručnim štabom, to je urađeno uz "međusoban dogovor", činičan je bio Filips.

- U saopštenju su svi naveli da su bili privilegovani što su radili sa Ðokovićem. Bizarno je da ništa nije bilo objašnjeno - navodi se u tekstu i zaključuje:

- Tabloidi furiozno spekulišu o stanju njegovog braka, prave se razne teorije. Mekinro je podigao prašinu kada je uporedio Ðokovića i Vudsa, ali Novakov je pad pažljiv i nejasan. Njegov brak, ako je problem, mene se ne tiče, što ne znači da mi nije fascinantno.

Kompletan tekst možete pročitati >>> OVDE.

(Telegraf.rs)