Vrela Hrvatica je najlepša odbojkašica na svetu: Zbog zanosne Barbare će vam i Daleki istok postati blizak

E. S.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Godinama unazad važi za jednu od najatraktivnijih odbojkašica, koja osim svog umeća na poziciji korektorke i svojim izgledom privlači pažnju radoznale publike. Hrvatica Barbara Đapić je ove godine pomalo neočekivano odlučila da "overi" i treći kontinent u svojoj karijeri.

Nakon nastupa u opremi lokalnog OK Brda, zatim i koledeža Arkanzas koji je i završila, atraktivna Barbara je preko Rumunije, Nemačke, Mađarske, Italije, Švajcarske i Češke odlučila da se okuša i u Južnoj Koreji.

Zanosna plavuša nastupa za Gvangdžu Peper Sejvings i u razgovoru za "Slobodnu Dalmaciju" podelila je utiske sa Dalekog istoka.

- Dobro, iako je dosta naporno. Trenira se jako puno, pa uopštee nemamo slobodnog vremena preko nedelje. Tri nedelje su do početka sezone, pa smo još u fazi priprema.

Osim obaveza na terenu ističe da joj najviše smeta nedostatak piletine.

- Očajna! Ha-ha... A dobro nije baš očajna, ali je dosta začinjena. Stvari koje nisu dosta začinjene su stvarno jako ukusne. Meso je dobro, a najčešće se jede govedina, ima tu i svinjetine, ali najmanje piletine. I to mi nedostaje jer sam najviše naviknuta na nju.

Barbara ima prevodioca koji joj pomaže, a ističe da Hrvatsku u Koreji najviše prepoznaju po Davoru Šukeru.

- Najviše po... Šukeru! Naravno, znaju i Modrića, ali Šukera pogotovo, jer pored naše arene je i nogometni stadion koji se koristio za Svetsko prvenstvo 2002. godine. Njima je to bilo jako bitno, jer je Koreja tada bila četvrta, što im je bio istorijski uspjeh. Verovatno zbog toga najviše pamte i tu generaciju Vatrenih. Meni je bila reakcija: ‘ajme koji throwback‘, od kad nisam čula to ime, jer uglavnom sada svi spominju Modrića. Mia Jerkov im je takođe poznata, kako je igrala u Koreji.

Đapićeva je sa sobom na daleki put povela i svoje dve mačke, a kako izgleda prezgodna Hrvatica možete videti u galeriji ispod.

(Telegraf.rs)