Hrvatica spremna da uđe u istoriju sporta, a niko ne može da veruje koliko ima godina

M. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Instagram/ifbbpro_meri.abbado

Amerikanka Meri Abado, koja je poreklom iz Splita i živi u Los Anđelesu više od 30 godina, spremna je da sledeće godine uđe u istoriju i sa 57 godina se pojavi na "Master Olimpiji" u japanu!

Meri trenutno ima 56 godina, mada joj verovatno niko ne veruje kada to kaže. Postigla je neverovatan uspeh u bodiblidingu i ove sezone napravila je nekoliko značajnih rezultata koji su joj obezbedili odlazak u Tokio.

Tu, pre svega, mislimo na titulu Master Bikini Svetskog prvaka koju je prvi put osvojila 2022. godine, uz veoma važnu napomenu da se takmičila protiv žena koje su u 40-im godinama.

Počela je da vežba nakon histerektomije 2011. godine, kada je imala 43 godine, kako bi se oporavila i povratila snagu. Strast prema fitnesu rasla je, što je dovelo do toga da otvori Fejsbuk stranicu kako bi delila svoje vežbe, te je postala popularna među ženama koje traže savete.

To ju je inspirisalo da postane sertifikovani lični trener, dabi u jednom trenutku naišla na video takmičenja u bikini bodibildingu i odlučila da se oproba. Bez prethodnog znanja ili trenera, istražila je sve što joj je bilo potrebno na mreži i prijavila se na lokalno takmičenje samo tri meseca kasnije.

- Ništa nisam znala o takmičenjima u bodibildingu i nisam imala trenera. Prikupila sam sve informacije o tome na internetu: dijetu, trening i sve što je potrebno za takmičenje. Tri meseca kasnije prijavila sam se na lokalno takmičenje, koje se ispostavilo kao jedan od glavnih NPC/IFBB bodibilding događaja. Nakon toga, bila sam potpuno zaluđena i želela sam da nastavim - rekla je u ranijem intervjuu.

(Telegraf.rs)