Ovo su najatraktivnije sportistkinje Hrvatske: Ne zna se koja je zgodnija, šta mislite ko će biti Mis sporta?

S. T.
Vreme čitanja: oko 5 min.

Odluka će pasti 11. jula

Foto: Renato Branđolica

Jubilarni 33. izbor "Miss sporta Hrvatske" ove će se godine održati u Narodnom univerzitetu u Velikoj Gorici 11. jula 2024. u 20 sati. Za titulu najlepše sportistkinje takmičiće se 11 finalistkinja, a predstavljanje otvaraju atletičarka Nika Marković, sinhronizovana klizačica Lara Krilić i gimnastičarka Antea Jukić.

Dvadesetjednogodišnja Vinkovčanka Nika Marković bavi se atletikom, odnosno trčanjem na duge staze, trkama na putu i "trail" trkama. Članica je Atletskog kluba Cibalija iz Vinkovaca, a osim trčanjem bavi se i fitnesom te studira na vanrednim upravnim studijama na Univerzitetu u Vukovaru. Uz treninge i studije, Nika u teretani provodi i individualne treninge sa ženama, voli da fotografiše, snima, čita, piše i prenosi svoje znanje drugima.

Zagrepčanka Lara Krilić ima 21 godinu i studira Poslovnu ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Članica je Kluba sinhronizovanog klizanja "Zagrebačke pahuljice" i reprezentativka Hrvatske. U dosadašnjoj karijeri nastupila je na čak tri svetska prvenstva: u Austriji, SAD-u i ove godine pred domaćom publikom u Areni Zagreb. Za sebe će reći da joj je drugo ime "ambicija", jer uz studije je i demonstrator na Katedri za marketing i ekonomsku teoriju, pravobraniteljka na fakultetu i potpredsednica u Studentskom udruženju. Organizovala je puno projekata, a za jedan čak dobila i Posebnu dekanovu nagradu. U slobodno vreme kao i svi ostali studenti, radi razne poslove, a kao pravi sportski entuzijasta, obožava sve sportove, no ipak je fudbal na prvom mestu.

Devetnaestogodišnja Antea Jukić, rođena je u Imotskom, a od ranog detinjstva živi u Splitu. Bavi se sportskom gimnastikom u koju se zaljubila još kao devojčica. Članica je Gimnastičkog kluba „Split“, studira na Kineziološkom fakultetu, a uz sportske aktivnosti voli čitati, pisati i crtati. Slobodno vreme koristi za druženje s porodicom i prijateljima, koji su kako kaže, njen mali svet pun boja i pokreta.

Sportistkinje će se okupiti u ponedeljak, 8. jula u hotelu Garden u Velikoj Gorici gde će se pripremati za finale 11. 7. 2024. u Narodnom otvorenom univerzitetu Velika Gorica.

Osamnaestogodišnja Zagrepčanka Lara Silić bavi se atletikom, no taj sport nije bio njen prvi izbor. U osnovnoj školi trenirala je ritmičku gimnastiku, a na atletiku krenula u šestoj, pa je tako dve godine trenirala dva sporta. Naposletku je ipak prevladala ljubav prema atletici te se specijalizovala za duge staze. Upisuje Fakultet političkih nauka s ambicijama bavljenja politikom i sportom u budućnosti.

Laura Oković ima 20 godina i dolazi iz Čakovca. Studira na Univerzitetu "Sjever" i aktivno se bavi fitnesom u klubu Gibi Gib u Varaždinu. Teretana joj nije samo hobi, već način života kojim održava fizičku formu i mentalno zdravlje. Uz to, voli motore i jahanje, a u slobodno vreme bavi se fotografisanjem i uređivanjem fotografija. Slobodno vreme provodi u prirodi sa psima, voli šetati šumom i posmatrati životinje, a interes za svet mode odražava kroz želju da se dodatno izrazi i istakne svoj lični stil.

Zabočanka Leona Bartolin ima 19 godina, studira na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu i trenira kikboks. Ima tri naslova prvakinje Hrvatske u različitim kategorijama i disciplinama; Pointfightu, "light contactu" i kick lightu. Bila je i članica hrvatske reprezentacije s kojom je nastupila na Svetskom prvenstvu u Italiji i osvojila sjajno 5. mesto. Uz to, redovno je osvajala medalje na evropskim i svetskim kupovima, a 2022. i 2023. bila je proglašena za najbolju sportistkinju Grada Zaboka do 18. godina. U slobodno vreme voli jahati po Zagorskim bregovima, daleko od grada.

Zagrepčanka Ena Srna, ima 19 godina i bavi se sinhronizovanim klizanjem Klubu sinhronizovanog klizanja "Zagrebačke pahuljice" te je do sada nastupila na tri juniorska svetska prvenstva. Završila je IB program na engleskom jeziku u XV gimnaziji. Obožava sport te kaže da druženja često pretvara u aktivne izlaske poput igranja teniskih parova s bliskim prijateljima iz razreda ili pak odlaska na skijanje u zimskim mesecima. Želja joj je studirati molekularnu biologiju ili medicinu, a odluka je pala na upravo ove studije iz ličnih interesa za bliže poznavanje ljudskog tela i svih molekula koje nas čine. Slobodno vreme voli provoditi u prirodi, planinariti, čitati knjige, volontirati unutar zajednice u osnovnoj školi i klizačkom klubu i izrađivati umetnost, a sa svojim umetničkim delima učestvovala je u Tehničkom muzeju "Nikola Tesla" u sklopu izložbe završnih radova maturanata IB programa.

Fudbalerka Ana Tutić ima 20 godina i bavi se ovim sportom od svoje osme godine. Prve nogometne korake napravila je u ŽFK Vrbovec, nakon čega je prešla u ŽFK Dinamo, trenutno igra za FK "Sesvetski Kraljevec". Osim fudbala, trenirala je razne sportove poput odbojke, plesa i atletike, ali joj je fudbal najveća ljubav. Ana je pohađala školu za medicinske sestre i uspešno je usklađivala školske i sportske obaveze. Trenira četiri do pet puta nedeljno i takmiči se svaki vikend u ženskoj fudbalskoj ligi. Kada pronađe slobodnog vremena, voli ga kvalitetno iskoristiti tako što poziva svoje prijatelje na fudbal, ne mareći što je jedina devojka u ekipi - svi se otimaju da Ana bude u njihovom timu jer znaju da s njom sigurno pobeđuju. Njen cilj je da u budućnosti postane što uspešnija kako bi mogla da promoviše ženski fudbal i sport uopšte.

Gimnastičarka Aurora Ristović ima 18 godina i dolazi iz Vukovara. Članica je Gimnastičkog kluba Vukovar, a u slobodno vreme voli da čita knjige, uči jezike i trenira. Studiraće turkologiju i francuski jezik na Filozofskom fakultetu, oduvek je bila odlična učenica koja je postizala sjajne rezultate na mnogim takmičenjima.

Zagrebačka odbojkašica Jill Žnidaršić ima 19 godina, trenutno čeka prijemni ispit na Kineziološkom fakultetu i nada se da će uskoro početi da studira tamo. Članica je Odbojkaškog kluba Dinamo, bavila se tekvondom i plesom, ali joj je odbojka najveća strast kojom se bavi već 11 godina. Takođe se bavi modelingom i trenutno je prva pratilja na takmičenju "Best model of Croatia" i "Best model of Zagreb". Aktivno učestvuje u humanitarnim akcijama i pomaže onima kojima je pomoć potrebna, što je ispunjava i čini srećnom.

Magdalena Kovačić je karatistkinja iz Karlovca, članica Karate kluba Karlovac 1969. godine, ima 24 godine i završava studije Fitomedicine. Nedavno je postala sertifikovana trenerka kako bi mogla uspešno da prenosi svoje znanje. U slobodno vreme uživa u rekreaciji u prirodi, plesu, muzici i volontiranju. Uvidevši koliko postiže sjajne rezultate na fakultetu i koliko je aktivna u treniranju i takmičenjima, počinje da istražuje i razvija "Brain Gym" program, program integrisanih vežbi za efikasniji način života i učenje.

(Telegraf.rs)