"Ja sam pravoslavka": Bivši fudbaler Hajduka ostavio ženu zbog vere

Vreme čitanja: oko 1 min.

Steliano nije previše patio zbog razvoda, već je ubrzo uplovio u vezu sa Fivijanom Brinze

Foto: Instagram/steliano7filip

Steliano Filip, nekadašnji fudbaler Hajduka iz Splita, razveo se od Bjanke Marine pre dve godine, a njegova bivša supruga je otkrila zbog čega je došlo do raskola u braku.

Kako je ispričala za rumunske medije prošle godine, problemi su nastali kada je on promenio veru i prešao iz pravoslavlja u pentekostalizam. On je želeo da i ona promeni veroispovest, što je odbila.

- Nismo se pronašli, pre svega u veri. To je bila prva prepreka između nas. Probala sam, ali nisam mogla. Dobro mi je tako, ja sam pravoslavka. Pokušala sam da idem u tom smeru, ali nisam se snašla.

Foto: instagram/biancaa.marina

Za razliku od nje, Steliano nije previše patio zbog razvoda, već je ubrzo uplovio u vezu sa Fivijanom Brinze i pre nekoliko dana su proslavili svadbu.

Rumun se ne može pohvaliti nekom velikom karijerom, čiji je najveći deo proveo u Dinamu iz Bukurešta. Od inostranih klubova igrao je za Hajduk, Larisu, a prošle sezone je nosio dres mađarskog Mezokovešda.

Pentekostalci su jedna od harizmatskih verskih grupa u hrišćanstvu. Oni posebno naglašavaju značaj krštenja u Svetom duhu. Ime su dobili po prazniku Duhovi (grč. πεντηκοστή, Pentekost) kada se, po biblijskom predanju, Sveti duh spustio na apostole. Pored poštovanja klasičnog biblijskog učenja, pentekostalci poseban značaj pridaju uticaju i prisustvu Svetog duha. Većina zajednica prihvata dogmu Svetog trojstva, dok neki smatraju da je Bog jedinstven. Pentekostalci veruju da je za čuda i misterije Novog zaveta odgovoran Sveti duh.

Fotografije njegove bivše supruge, atraktivne Bjanke, možete pogledati u našoj galeriji.

(Telegraf.rs)