Špijunski rat Šveđana i Korejaca, selektor Azijata izveo je genijalan trik da zavara protivnika

Zanimljiva predigra pred drugi meč grupe F

Reprezentacije Švedske i Južne Koreje u ponedeljak počinju takmičenje na Mundijalu u Rusiji, njihov duel u okviru grupe F, u kojoj su još Nemačka i Meksiko, počinje od 14 sati - zapravo već je počeo višenedeljnim nadmudrivanjem van terena. 

Dve selekcije protagonisti su zanimljive špijunske sage, koja je prvu epizodu imala na pripremama Koreje u Austriji, gde su se obreli i Šveđani - da bi skenirali rivala.

>>> Maradona već digao frku napadom na selektora Argentine: Ako ovako nastaviš...

Nekolicina članova stručnog štaba selekcije "tri krune" je iskoristila činjenicu da su treninzi bili otvoreni za javnost, ušli su i špijunirali protivnika, međutim brzo su zamoljeni da odu kada su Korejci shvatili da na tribinama nisu prisutni samo lokalci, obični ljubitelji fudbala.

Šveđani su se izvinili za neprijatnost koju su izazvali, a Korejci su naučili lekciju.

Kako bi zavarali potencijalne uljeze i u Rusiji, pribegli su malom triku: selektor Šin Tae Jong nekolicini igrača je promenio brojeve na treningu, tako da je bilo ko od "uljeza" sa strane teško mogao da prepozna igrače.

- Želeli smo da zbunimo švedski tim. Da, zato smo to uradili (promenili brojeve igračima), čuli smo da je švedski špijun negde na tribinama - otkrio je selektor Korejaca posle seanse dodavši da ljudi van Koreje, pa bili to i selektori protivničkih ekipa, koriste brojeve kao jedini znak raspoznavanja njegovih fudbalera.

To ne važi samo za najveću zvezdu ekipe, igrača Totenhema Son Hong-Mina, koji je lako prepoznatljiva figura zbog činjenice da je prisutan na evropskom tlu.

(Telegraf.rs)