FSS pozvao Partizan i Zvezdu u goste na mečeve Orlova!

Lepa prilika da se unormale odnosi

Fudbalski savez Srbije je pozvao večite rivale!

U prethodna tri meseca odnosi Partizana i Fudbalskog saveza Srbije nisu bili baš na najvišem nivou, a nekoliko razloga je uzrok tome. To je sada prevaziđeno, pa će crno-beli biti gosti u Rusiji, baš kao i ekspedicija Crvene zvezde.

Pre svega dešavanja u Superligi, na koja crno-beli nisu želeli, niti mogli da zažmure, a onda su iz krovne organizacije stizale novčane kazne, pa i sankcije (suspenzija predsednika Milorada Vučelića bez osnova). Ipak, Mundijal u Rusiji je celu naciju okrenuo ka reprezentaciji Srbije, pa su i odnosi dve strane pomalo “otoplili”, čemu u prilog ide i zvaničan poziv FSS u Humsku na mečeve “orlova” u grupnoj fazi takmičenja.

Čelnici kluba iz Humske su pozvani da prisustvuju utakmicama protiv Kostarike, Švajcarske i Brazila, s tim da bi za svaki meč bio pravljen poseban aranžman,jer se selekcija seli iz grada u grad.

Kako u Partizanu završavaju poslove u vezi sa prelaznim rokom i sve to će u narednih nekoliko dana dostići vrhunac, jer se intenzivno vode pregovori na nekoliko strana, nije poznato da li će neko od čelnika predstavljati klub na sutrašnjem meču sa Kostarikom.

Mnogo veća je verovatnoća da se crno-beli priključe taboru Srbije nešto kasnije, tokom odigravanja druge i treće utakmice u grupnoj fazi, protiv Švajcarske i Brazila.

Slična situacija je i sa crveno-belima, koji će uskladiti sve sa svojim obavezama, jer je tim već na pripremama na Zlatiboru.

VIDEO - Orlovi sleteli u Samaru

(Z. I.)