Nova provokacija švajcarsko-albanske koalicije pred Mundijal: Povučene majice Srbije sa mapom Kosova (FOTO)

Iz veleprodajnog lanca povučena je "sporna" majica, nakon protesta Albanaca kojima je smetala

Poznato je da se uskoro na Mundijalu u Rusiji sastaju Srbija i Švajcarska, a mnogi veruju da će to biti i ključni duel za prolazak grupe. Švajcarci, koji u svojim redovima imaju veliki broj Albanaca poreklom sa Kosova, očigledno žele da dodatno podignu tenzije pred ovaj meč.

Već su u nekoliko navrata peckali i provocirali, naročito Albanci iz njihovih redova, a sada nam dolazi vest da je iz jednog butika u Ženevi povučene navijačke majice Srbije, i to zato što vređaju Albance jer je mapa naše zemlje iscrtana onako kako i izgleda - sa Kosovo i Metohijom u okviru svojih granica.

>>> Pogledajte kako je Ljajić reagovao na provokacije švajcarskih Albanaca i šta kaže na epitete da su fudbaleri "splavari" (VIDEO)

To je zasmetalo pojedinim Albancima, koji su se pobunili i uspeli su da nateraju vlasnika da povuče majice iz prodaje.

- Nikad ovo nisam očekivao od Dozenbaha. Mnogo ljudi sa Kosova kupuje ovde, a sad ovo. Ovo je provokacija, Kosovo je država. Želimo da povuku majice - žalio se jedan kupac verovatno rodom iz Albanije ili sa Kosova, prenosi portal "20minuten".

Uprava veleprodajnog lanca na kraju je podlegla pritisku Albanaca i povukla majice iz prodaje, navodeći da će svako ko je kupio i želi da zameni artikal, to može da uradi u bilo kojoj od radnji.

- Razumemo nezadovoljstvo naših mušterija sa Kosova. Povukli smo čitavu količinu majica iz asortimana. Kupci koji su već uzeli majicu mogu da vrate, dobiju pare ili zamene za neki drugi artikal - navodi se iz te kompanije Dozenbah.

Srbija i Švajcarska sastaju se u 2. kolu grupe E u Kaljiningradu 22. juna od 20 časova. Naš tim prvenstvo otvara utakmicom protiv Kostarike 17. juna od 14 časova, dok Švajcarci svoj prvi meč u Rusiji igraju protiv Brazila.

VIDEO: Selektor Krstajić zadovoljan posle finalne provere sa Bolivijom

(Telegraf.rs)