RTS konačno objavio plan za prenose i komentatore iz Rusije tokom Svetskog prvenstva!

Da li će zadovoljiti vaše apetite?

Mnogi ljubitelji fudbala u Srbiji broje sitno do početka Svetskog prvenstva u fudbalu - najvažnijeg sportskog događaja na svetu!

Kako se bliži otvaranje Mundijala, koje je na programu u četvrtak 14. juna na Lužnjikiju u Moskvi utakmicom Rusije i Saudijske Arabije, tako se mnogi pitaju kakav nam je program pripremio RTS, koji ima pravo prenosa utakmica.

U Rusiju će putovati tročlana ekipa Javnog servisa Srbije - urednik sportske redakcije Zoran Marković i novinari Aleksandar Stojanović, Predrag Strajnić i Dušan Albijanić.

Prenose utakmica Srbije sa stadiona će raditi Aleksandar Stojanović, dok će ostale mečeve uživo prenositi trojka u sastavu Miloš Krivokapić, Nemanja Matić i Vladimir Mijaljević.

Predrag Strajnić je objasnio da će četvorica reportera RTS-a imati česta uključenja u redovne emisije RTS-a, pratiće sva dešavanja u vezi sa reprezentacijom, a takođe će i neke konferencije za medije biti prenošene uživo.

Sve utakmice će biti prenošene uživo, ali će u danima kada "Orlovi" budu igrali (17, 22. i 27. jun), na programu RTS-a biti specijalne emisije, sa gositma pre, za vreme i posle utakmica.

Program počinje u četvrtak, 14. juna od 16 časova, na dan zvaničnog otvaranja, a svakog dana će od 22.00 na RTS 1 biti specijalna emisija koja će trajati 45 minuta.

U njoj će biti prikazivano sve ono što je bilo najzanimljivije tog dana, kao i najave i sudijske analize.

Stranić objašnjava da će novina biti to što će RTS imati stručnu analizu, gde će domaći treneri na video-bimu grafički pokazivati i objašnjavati gledaocima taktičke varijante, sisteme igre.

Tokom trajanja Mundijala neće biti Sportskog dnevnika.

Svetsko prvenstvo je na programu od 14. juna do 15. jula. Naša reprezentacija je u teškoj grupi E sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom. Mnogi se nadaju plasmanu u narednu fazu. Zanimljivo je i kako će izgledati i naše komšije iz Hrvatske i ko će biti bolje plasiran.

Kvota da će Srbija na SP biti bolje plasirana od Hrvatske je 2,19. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duele reprezentacija na Svetskom prvenstvu.

(Telegraf.rs)