Loše vesti sa Rolan Garosa pred duel Đokovića i Zvereva: Da li će se meč uopšte i odigrati? (FOTO)

Neplanirano bi završnica turnira mogla da se iskomplikuje zbog vremenskih uslova

Najbolji teniser sveta Novak Đoković od 15.30 bi trebalo da počne svoj meč četvrtfinala protiv Aleksandera Zvereva, ali pitanje je da li će uopšte u sredu  izlaziti na teren. Naime, kako trenutno izgledaju oblaci nad Parizom, pitanje je da li će meč početi u planirano vreme i da li će se na Rolan Garosu uopšte igrati tokom dana.

Kako javlja reporter Telegrafa iz Pariza, kiša ozbiljno pada u ovim trenucima. Vremenska prognoza nije obećavajuća, tokom čitavog dana je najavljena kiša, praćena grmljavinom baš u periodu kada meč treba da počne.

Od 15 časova je i najveća verovatnoća za kišu, dok se oko 16 već smanjuje na 49%. Ukoliko bude uslova, možda će meč i početi. Slaba kiša i ne mora da bude uslov za odlaganje mečeva na šljaci, jer je Đoković i protiv Štrufa u 4. kolu odigrao gotovo čitav meč uz konstantnu kišu, koja je doduše bila "sitna" i nije ometala tenisere.

Ipak, po jakoj kiši je nemoguće igrati, pa će Đoković i Zverev, kao i Kačanov i Tim možda morati da sačekaju čitav dan, i da tek u četvrtak odigraju svoje četvrtfinalne duele.

Prognoza je loša, kao i satelitska slika vremenskih uslova iznad Francuske:

To bi moglo da ih poremeti, jer u tom slučaju svoje polufinalne duele igraju već sledećeg dana, bez dana odmora, dok će ih Nadal i Federer imati tri.

Takođe, ni mečevi ženskog singla, koji su po rasporedu trebalo da krenu oko 14 časova, zbog kiše i dalje nisu počeli, što dodatno najavljuje da ćemo teško gledati Novaka na terenu tokom današnjeg dana.

VIDEO: Đoković saopštio predivnu vest uoči četvrtfinala Rolan Garosa

(Telegraf.rs)