Prvo da rešim lakat, bez lekova sad ne mogu da igram! Lajović otvorio dušu posle epskog maratona sa Zverevim

Zdravstveni problemi nisu naivni

Dušan Lajović imao je za čime da žali, zbog poraza od Alekandra Zvereva.

Posle dva izgubljena seta se revanširao i izborio peti set, ali je u njemu izgubio snagu za završni udarac.

- Početak je bio loš, i sa jedne i sa druge strane, poveo sam 4:1 bez zasluge, poklonio mi je to, ja sam njemu set, božićni poklon pre vremena... Ali, mislim da bi se drugačije razvio meč da sam dobio prvi set. U drugom  je igrao bolje, ja sam malo pao mentalno i fizički, u petom setu, nažalost, odigrao je bolje i zasluženo je slavio. Dobru razliku je pravio njegov servis u dobrom delu meča. Imao sam naravno šansu, u 5. setu vratio sam brejk, ali je on set i po igrao bez ritma. Forhend mu je išao na sve strane, u 5. setu se stabilizovao. Do kraja seta sam kuburio sa igrom sa osnovne linije.

Gledaće se još pozitivne strane, Lajović će sa Tipsarevićem igrati dubl protiv Bopane i Kopila u nedelju, u osmini finala.

- Ima i pozitivnih stvari, uspeo sam da odigram dobro sa Top 10 igračem. Nastavljam dalje, idemo na sezonu na travi. Imam i dubl, bilo bi lepo da u dublu doguramo dalje, igra se sa rasterećenjem. U nekim trenucima je delovalo da sve kontrolišem, u nekima sam van ritma...

Postoje problemi koji nisu nimalo zanemarljivi.

- Verovatno ću prvo u Nemačku na kliniku, da rešim lakat, imam par meseci probleme, prvo zbog ramena. Pod lekovima sam neko vreme, pa ću posle imati 10-ak dana da se spremim za travu u Španiji. Posle ide Amerika, verujem da tu mogu da napredujem u rankingu, imaću samo dva turnira na travi. Problem je hroničan, bez lekova ne mogu da igram. Nije dobro za stomak, ali pomaže laktu.

VIDEO - Novak Đoković preterao s treningom i razvalio pod

(Od spec. izveštača iz Pariza, Vuka Brajovića)