Nikad teža konferencija Rubljova, uzdasi se prolamali salom: "Ne pamtim da sam bio ovako loš na Grend slemu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ruski teniser bio je krajnje razočaran posle poraza od Matea Arnaldija u tri seta

Foto: Tanjug / AP

Jedno od najvećih iznenađenja turnira priredio je danas Mateo Arnaldi protiv Andreja Rubljova, kojeg je stopirao u trećem kolu Rolan Garosa i eliminsao ga jako rano sa podloge koju najviše voli - 0:3 (6:7, 2:6, 4:6).

Konferencija za medije na kojoj je Rubljov prisustvovao nešto kasnije popodne bila je zaista teška po ruskog tenisera. Videlo se da mu pitanja uopšte ne prijaju, a uzdasi su se prolamali salom.

- Razočaran sam, ne pamtim da sam bio gori na Grend slemovima. Mislim da je ovo bio prvi put da sam bio ovako loš.

Da li je problem bila koncentracija?

- Mislim da nije bila koncentracija, nego što sam sebe spuštao dole, a Mateu sam dao krila, igrao je prvi set neverovatno. Posle toga je bilo teško.

Pre ovoga je Rubljov zapravo igrao jako dobro, posebno u Madridu.

- Ne znam (uzdah), imao sam odličan rezultat u Madridu. I sada igram dobro, napredujem, problem je glava. Danas sam "ubio" sebe i to je to.

Šta je danas bio problem?

- Generalno, mislim da sam imao mnogo šansi, nisam ih iskoristio, posle sam "poludeo". Imao sam toliko šansi da ponovo povedem, nisam uspeo, na kraju sam sve to čuvao u sebi i kada je bio drugi brejk u drugom setu, e tada sam pukao.

Da li je možda Rubljov bio frustriran i pre ovog meča?

- Pravio sam glupe greške. Kada je bio brejk mogao sam da ga napravim, kao i u tajbrejku. Igrao sam bez emocija taj drugi set i uspeo sam da vratim servis. Kolabirao sam, izgubio emocije i na kraju se tako završio drugi set. On je zaigrao neverovatno. Kada to radite, teško je vratiti se.

Teško je naravno zadržati emocije.

- Teško je biti miran prema sebi, naravno da se ti momenti ne bi desili da je drugačije.

Kaže Rubljov da ga niko nije izbacio iz koloseka pre meča.

- Ne, ne... Sve je bilo dobro pre meča, normalno sam se zagrevao, dobro sam se zagrevao. Iskreno, to su stvari u meču koje se dese. To me je uništilo. Stvarno jako loše ponašanje od mene.

(Telegraf.rs)