Kako su Hrvati doživeli pobedu Olge nad Donom? Neki mediji nisu dali ni izveštaj posle spektakla na RG

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neverovatan meč...

Foto: Tanjug/AP/Trevor Collens

Apsolutno neverovatan meč gledali smo na "Simon Matjeu" ovog petka, pošto je Olga Danilović nakon maratona koji je potrajao tri sata i osam minuta, a tokom kojeg je uspela da se bezbroj puta vrati iz nemogućih situacija, savlada Donu Vekić iz Hrvatske u supertajbrejku trećeg seta - 2:1 (0:6, 7:5, 7:6 /10:8/)!

Mogla je Dona Vekić vrlo lako ovaj meč da reši u svoju korist, posebno u trećem setu kada je vodila sa 5:4 i 6:5 sa prednošću brejka, ali je Olga oba puta uspevala da se vrati u igru.

Ovaj meč naravno privukao je ogromnu pažnju navijača, pa je teren "Simon Matje" pred sam kraj duela bio skoro u potpunosti popunjen, a išao je i u direktnom prenosu na televiziji. Stoga je zanimljivo videti kako su o njemu izvestili regionalni mediji, pre svega oni iz Hrvatske odakle dolazi Dona Vekić.

Portal Index.hr u naslovu ističe da je "Vekić u dramatičnom meču izgubila od najbolje Srpkinje i ispala iz Rolan Garosa", konstatujući da je imala dva servis gema za plasman u osminu finala.

Hrvatski "Jutarnji list" ima daleko duži naslov: "Srpkinja srušila Donnu Vekić nakon trosatne drame: Hrvatica pomela u prvom setu, a onda je sve krenulo nizbrdo", a dodali su da je Dona imala savršen ulaz u meč protiv 125. na svetu.

Večernji list nije ni konstatovao poraz Done Vekić, barem ne u trenutku kucanja ovog teksta, baš kao ni Slobodna Dalmacija.

Portal 24sata.hr je istakao da je "Vekić ispustila veliku prednost, pa ispala od srpske teniserke", dok je HRT stavio to kao glavnu vest za sportsku rubriku sa: "Vekić nakon velike drame poražena od Danilović!"

(Telegraf.rs)