Ponoćni šou Lajovića u Parizu! Duci preživeo "kišu brejkova" i pobedio Rusa za 2. kolo Rolan Garosa!

S. G.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Kakav meč...

Foto: Telegraf.rs

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa pošto je na startu turnira savladao ruskog tenisera Romana Safiulina sa 3:2, i to, posle maratonskog meča. 

Imao je Lajović dve prilike da dođe do trijumfa, ali je sve zakomplikovao, uveo meč u peti set i na kraju zasluženo slavio.

Nije dobro počelo za srpskog tenisera koji je odmah pretrpeo brejk. Rus je poveo vrlo brzo sa 3:0, ali je onda Lajović "dodao gas", pa je usledila nova serija brejkova na obe strane. Duci je prvo izjednačio, a onda novim brejkom potpuno preokrenuo set u svoju korist, da bi onda propustio šansu da potvrdi svoj trud, a to koristi njegov rival koji dolazi do 6:4.

Novo tenisko" ludilo" nastavilo se i u drugom setu. Teniseri su na startu razmenili po brejk, da bi Safiulin poveo sa 3:1. Do kraja, Lajović vezuje dva brejka i "lomi" 42. tenisera sveta. Dobra igra Ducija nastavila se u trećem setu. Bio je stabilan osvajao je poene na svoj servis, a u ključnom momentu, na 4:4 dolazi do gema na servis Safiulina koji potvrđuje za 2:1.

Do kraja, publika je gledala novu "razmenu" brejkova. Obojica tenisera napravila su po dva. Lajović je servirao za pobedu na 5:4, a onda je dozvolio rivalu novo izjednačenje koje je ovaj set odvelo taj-brejk. I u ovom periodu igre navijači su videli ogromnu borbu, Duci je gubio sa 5:4, onda je preokrenuo na 6:5 sa dva vezana poena, da bi Rus, po ko zna koji put poravnao rezultat, a onda i okrenuo na 8:6 i odveo meč u peti set.

I u odlučujućem setu Lajović je od gotovog napravio veresiju pošto je izborio brejk za 5:3, a onda je servirao za pobedu i dozvolio rivalu 40:15, a onda i osvojeni gem. Ipak, kada je već viđen potpuni preokret, Duci je uspeo da podigne nivo igre i naprai novi brejk za pobedu.

Da podsetimo, u sledećem meču Lajović će igrati protiv boljeg iz duela Fric - Korija.

(Telegraf.rs)