Vilander: "Kada turnir počne i Novak krene da pobeđuje, biće jasno zašto je on favorit"

Vreme čitanja: oko 1 min.

I Koreča je takođe apsotrofirao Đokovića kao jednog od favorita na RG

Foto: Marko Jovanović

Nekadašnji teniseri Mats Vilander i Aleks Koreča, sada stručni komentatori Eurosporta, složni su da su Novak Đoković i Karlos Alkaraz glavni favoriti za osvajanje Rolan Garosa!

Vilander je, pored dvojice pomenutih tenisera, poručio da bi pažnju trebalo obratiti i na nekolicinu drugih.

- Dva favorita su za mene Karlos Alkaraz i Novak Đoković, a onda stoje petorica iza njih: Holger Rune, Stefanos Cicipas, Danil Medvedev i možda malo iza Kasper Rud i Andrej Rubljov. Kada turnir počne i Novak krene da pobeđuje biće jasno zašto je on favorit. Ali pošto nema Rafe mnogo toga je mnogo više otvoreno nego ranije. Mi zaboravljamo najveće tenisere sveta brzo jer su grend slemovi veći od njih i veći su od bilo koga ko će ikada igrati - rekao je Vilander za "Eurosport" i dodao:

- Karlos Alkaraz je imitacija Federera, Nadala i Đokovića i to u jednom igraču! To je nešto što ne smemo da zaboravimo. A možda najveći favorit iz senke je Holger Rune jer je tako mlad i očigledno kvalitetan i samopouzdan. Jasno je da nismo od njega videli najbolji tenis koji može da igra, ali ga možda ovde vidimo.

Foto: Joaquin Corchero / ContactoPhoto / Profimedia

S druge strane, Koreča objašnjava svoje procene.

- Alkaraz je spreman da pokuša da osvoji RG. Njegova forma je bila odlična cele sezone, a posebno na šljaci. Drugačije je kada je najbolji u pet setova, ali mislim da ima iskustvo osvajanja SAD. đoković takođe mora da bude jedan od favorita. Rud, Rune, zverev i Cicipas takođe mogu da ih povrede. Ove momke će biti veoma teško pobediti.

(Telegraf.rs)