Nadal pred duel sa Đokovićem: "Svaki idući meč na Rolan Garosu može da mi bude poslednji..."

Španac najavio meč sa Novakom

Foto: AP/Tanjug

Na terenu je dao kratku izjavu kada je u pitanju njegov naredni meč protiv Novaka Đokovića, ali je Rafael Nadal na konferencije nešto detaljnije govorio o teniskom klasiku koji nas očekuje na Rolan Garosu.

Đoković je tokom dana dobio Dijega Švarcmana u tri seta, Nadal je morao da igra pet protiv Feliksa Ože-Alijasima, a duel dvojice pomenutih tenisera na programu je u utorak.

- Moj prošli meč s njim je bio prošle godine ovde. Nisam igrao ovakve mečeve u poslednja tri meseca, biće to veliki izazov. Pobedio je poslednjih devet mečeva u nizu... Znam kakva je moja situacija i prihvatio sam je. Ne mogu da se žalim mnogo, stigao sam u četvrtfinale Rolan Garosa. Pre dve nedelje sam se samo nadao, nisam znao da li ću igrati - rekao je Nadal i dodao:

- Uživam u činjenici da sam ovde, svaki meč ovde je možda moj poslednji na Rolan Garosu. Prolazim kroz težak proces. Ne znam sta će se desiti u bliskoj budućnosti, pa zato pokušavam da uživam koliko mogu i da igram mečeve i da živim san igrajući tenis. Stigao sam u delu runde gde mna RG igram protiv najboljeg na svetu, želim da dam sebi šansu da igram na najvišem nivou mogućem.

(Telegraf.rs)