Novakova surova dominacija: Đoković pred legendama protutnjao preko Slovenca za 1/8 finala Rolan Garosa!

Sportske legende pratile su meč najboljeg tenisera današnjice

Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastavio je sa ubedljivim partijama pa je tako savladao Slovenca Aljaža Bedena sa 3:o (6:3, 6:3, 6:2) i plasirao se u osminu finala drugog grend slema sezone.

Došla je publika u Parizu da vidi najboljeg tenisera današnjice, a i pored toga što se nije nagledala neizvesnog tenisa, uživala je u Novakovom "plesu" po šljaci. Naime,  u publici bile prisutne sportske legende  poput Nemanje Vidića, Arsena Vengera, Marsela Desaija i Zinedina Zidana, a svi oni videli su dominaciju srpskog teniseraod početka do kraja.

Od starta meča, Novak je igrao agresivno i odmah je napao rivala koji je u početku držao ujednačen rezultat, 2.2, samo zahvaljujući odličlnom servisu. Đoković je u svakom od gemova, na servis protivnika, imao prilike za brjek koje nije koristio. Ipak, posle 3:2, Bedene igra ubedljivo, a posle 40:0 potpuno staje. Novak vezuje 5 poena i koristi šestu priliku za brejk. Do kraja seta, stečenu prednost čuva Novak i dolazi do vođstva, 1:0.

U nastavku, Novak je nastavio da igra u ritmu prvog seta, pa posle 2:1, odmah oduzima servis protivniku i pravi prednost. Do kraja seta Novak je igrao stabilno, samouvereno i nije dozvoljavao protivniku da se razigra i dođe u situaciju da uzvrati. Tako je na samom kraju seta "overio" vođstvo od 2:0 novim brejkom.

Do kraja, Đoković je malo po malo lomio rivala, a brejk za 3:1, bio mu je dovoljan da osvoji i treći set, a osvojio je još jedan na samom kraju i upisao važan trijumf.

Da podsetimo, u osmini finala protivnik Novaka Đokovića će biti argentinski teniser Dijego Švarcman koji je ubedljivo savladao Grigora Dimitrova sa 3:0. 

(Telegraf.rs)

(Telegraf.rs)