Paklen žreb za Novaka na Rolan Garosu, u četvrtfinalu može na Nadala, Alkaraz na putu pre finala!

Drugi Grend slem sezone počinje u nedelju 22. maja, a trajaće do 5. juna

Printskrin: Youtube/Roland Garros

Najbolji teniser sveta Novak Đoković saznao je svog rivala u prvom kolu Rolan Garosa gde brani i titulu, to će biti Japanac Jošihito Nišioka.

Novak u potencijalnom polufinalu može da se sastane sa Aleksanderom Zverevim, a sa Rafaelom Nadalom već u četvrtfinalu. U njegovom kosturu je i Karlos Alkaraz takođe, sa kojim ne može pre polufinala.

Novak u osmini finala može na Dijega Švarcmana, a interesantno je da u drugom kolu može na Aleksa Molčana, koga sada vodi njegov doskorašnji trener Marjan Vajda.

Ovo je i projektovani žreb Novaka Đokovića na Rolan Garosu:

1. kolo: Jošihito Nišioka

2. kolo: Federiko Korija ili Aleks Molčan

3. kolo: Alijaž Bedene

4. kolo: Grigor Dimitrov ili Dijego Švarcman

Četvrtfinale: Rafael Nadal

Polufinale: Karlos Alkaraz ili Aleksander Zverev

Finale: Danil Medvedev ili Stefanos Cicipas

Miomir Kecmanović će na startu krenuti protiv Tomas Martina Ečeverija, a već u trećem kolu bi rival mogao da mu bude Danil Medvedev, koji se na šljaci ne snalazi najbolje, pa bi onda Kecmanoviću i žreb mogao da se "otvori".

Što se tiče naših igrača koji nisu nosioci, Dušan Lajović će u prvom kolu igrati protiv Sebastijana Baeza iz Argentine, Laslo Đere protiv Ričardsa Berankisa iz Litvanije, dok će rival Filipa Krajinović biti Amerikanac Rajli Opelka.

Rolan Garos počinje u nedelju 22. maja, a trajaće do 5. juna.a

Nagradni font za Rolan Garos je 43,6 miliona evra, pobednici u muškoj i ženskoj konkurenciji inkasiraće po 2,2 miliona evra.

Titulu u muškoj konkurenciji brani Novak Đoković, a u ženskoj je to Barbora Krejčikova iz Češke.

(Telegraf.rs)