Zvezda konačno slušila rezultatsku kletvu: Ostvarila prvu pobedu nad Jedinstvom posle šest vezanih poraza

S. T.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: MN Press / VM

Odbojkašice Crvene zvezde uspele su da slave u utakmici 4. kola Superlige i da tako nastave sa besprekornim startom sezone, pošto su bile bolje na domaćem terenu od Jedinstva iz Stare Pazove - 3:0 (25:20, 25:20, 25:19).

Ovo je inače bio prvi trijumf Zvezde posle šest uzastopnih poraza od Jedinstva, tako da se može reći da su crveno-bele konačno uspele da razbiju ovu malu rezultatsku kletvu.

U svakom setu su domaće odbojkašice držale dobar ritam, a koliko su dobro odigrale govori i činjenica da kod rivalki niko nije imao dvocifren učinak po poenima.

U Zvezdi je najbolja bila Ana Lazarević sa 15 poena, dok je Malgoržata Jasek stigla do 12 poena. Za Jedinstvo je najviše sakupila Anja Zubić - devet poena.

Dosta dramatičnije bilo je u Ubu, gde je domaći tim posle neverovatnog četvrtog seta uspeo da slavi protiv Srema - 3:1 (25:18, 25:16, 21:25, 30:28).

Možda je mogao Ub i da izbegne ovu dramu posle ubedljiva prva dva seta, ali je koncentracija potom pala. Srem je uzeo treći set, a u četvrtom se igralo na razliku.

Guralo se sve do 30. poena, ali interesantno je da ni u jednom momentu Srem nije imao set loptu koja bi ih odvela u tajbrejk, odnosno 5. set.

(Telegraf.rs)