Bila je profesionalna sportistkinja, rekli su joj da nikad više neće hodati, a onda se desilo čudo

Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Instagram/andrea.perez13

Padelom je počela da se bavi kada je imala osam godina, bila je jako perspektivna kada je u pitanju ovaj sport, takmičila se na turnirima svetske klase, da bi jednog dana čula reči doktora koje su je šokirale: "Više nikada nećeš moći da hodaš!"

Ovo je priča o španskoj padel igračici Andrei Perez Seljes kojoj se život promenio u trenutku i umesto da osvaja trofeje u pomenutom sportu, sve joj se srušilo kao kula od karata.

Bio je avgust 2023. godine kada je Andrea provela veče sa prijateljima i tom prilikom je doživela nesreću. Pala je niz provaliku visoku četiri metra.

- Bilo je mrak, nisam mogla ništa da vidim. Otišla sam putem gde nije bilo ograde i gde ni danas ništa nije označeno - priseća se u razgovoru za španske medije.

Dve nedelje nakon nesreće, Andrea je dobila najgore moguće vesti: potpuna povreda, oštećena kičmena moždina. Drugim rečima, nikada neće moći ponovo da hoda.

- Doktor mi je rekao da je povreda potpuna, da neću moći ponovo da hodam, ali četiri meseca kasnije dogodilo se nešto neverovatno. Život može da se promeni u trenutku, u treptaju oka stvarnost se može srušiti kao kula od karata samo jednim udarcem loše sreće. U tom trenutku, nije me bilo briga, želela sam da idem dalje.

Njena odlučnost bila je ključna za promenu njenog sudbine. Sati i sati rehabilitacije, truda, rada. Konstantna borba protiv dijagnoze koja se činila nepomičnom, sve do, četiri meseca kasnije, kada se dogodilo nešto neverovatno:

- Odjednom sam osetila da mogu da pomerim nogu. Brzo sam pozvala roditelje jer sam počela da aktiviram mišiće. Od tada do sada, svakim danom sve više pomeram noge.

Njena rehabilitacija i dalje traje, sa profesionalnim sportom je definitivno završila, ali može da se pohvali karijerom u poslovnoj administraciji i marketingu koja će joj, očigledno, posle ove nesreće i biti primarna. Samo još da konačno stane na svoje noge.

(Telegraf.rs)