Neviđeni haos na šahu! Velemajstor uhapšen posle meča, udario ženu s leđa, cepao poteze u naletu besa

D. U.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Printskrin: Youtube/CHESS - ThanhCong Online

Retko ko bi rekao da ovakvu situaciju možete da vidite na šahu, gde igrači posle poraza uglavnom pruže ruku jedan drugom i gospodski priznaju poraz, ali ovoga puta smo videli skandaloznu situaciju kada je viđen neviđeni haos i incident.

Posle poraza velemajstora Kristofera Joa (17) na prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država, koga je porazio branilac titule Fabijano Karuana, mladi šahista nije mogao da smiri nerve.

Kako navode mediji, on je udario ženu u leđa u naletu agresije posle poraza, a zbog toga je završio u zatvoru.

On je takođe i diskvalifikovan sa turnira.

Da ne može da se smiri i da ima nalet besa moglo je da se vidi nakon poraza, kada je posle izgubljene partije pocepao svesku u kojoj je pisao svoje poteze.

Tada je i dobio upozorenje od strane sudije, koji je očigledno pokušao i da ga smiri kasnije.

Kasnije se i sam Jo oglasio i izvinio što je udario ženu koja je snimala.

- Veoma mi je žao što sam udario kamermana. Bio sam razočaran posle poraza od Karuane i izgubio sam nerve. Ne postoji opravdanje, znam. Mnogo mi je žao, to je velika greška. Svakog dana želim da vratim vreme i promenim to, ali ne mogu. Žao mi je zbog toga što sam uradio i nadam se da je kamerman u redu. Znam da nije prihvatljivo to što sam uradio i spreman sam na posledice mog dela. Sve što mogu da uradim je da obećam da se više ovako nešto neće desiti. Želim Karuani sreću. Žao mi je što se ovo desilo posle naše partije i želim sreću svim ostalim igračima u Sent Luis klubu.

(Telegraf.rs)