Srbiji doneo zlato na Olimpijskim igrama, a isti podvig će napasti i u Los Anđelesu!

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Tanjug / Strahinja Aćimović / nr

Mnogi su sumnjali u njega, ali je Srbiji doneo zlato i konačno prekinuo period bez medalje. Zato je nagrađen novim ugovorom. Selektor vaterpolo reprezentacije Uroš Stevanović produžio je ugovor do kraja Olimpijskih igara u Los Anđelesu 2028!

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić je istakao da je dogovor bio lagan.

- Stevanović je prvi ugovor sa Savezom potpisao u oktobru 2022. godine. U oktobru ove godine mu je istekao i odmah smo potpisali novi. Lako smo se dogovorili. Uradio je, u uslovima koji nisu bili laki, veliki posao i sa timom u čiji su kvalitet mnogi sumnjali uspeo da stigne do fantastičnog rezultata i treće uzastopne olimpijske medalje za Srbiju. I selektor je izrazio želju da nastavimo saradnju, ima naše puno poverenje i zajedno nastavljamo dalj - rekao je predsednik VSS Viktor Jelenić.

Stevanović je Delfine preuzeo krajem 2022. godine, posle odlaska trofejnog selektora Dejana Savića.

- Moja želja nije bila sporna. Biti selektor je ispunjenje najveće želje i kao što je predsednik rekao lako smo se dogovorili. Ovo je novi olimpijski ciklus i idemo dalje - izjavio je Stevanović.

Na prvom velikom takmičenju sa selekcijom Srbije na SP u Fukuoki 2023. godine osvojio četvrto mesto. Srbija je ove godine na EP u Zagrebu bila sedma, a šesta na SP u Dohi. Na kraju je usledila kruna svega!

(Telegraf.rs)